Shapes builders är ett enkelt och färgglatt spel som passar fint för de yngre barnen. Genom att sätta ihop olika geometriska delar i ett sorts pussel bildas figurer. Med hjälp av lite magi förvandlas de sedan till saker, personer, djur eller byggnader.

Shapes Builder innehåller 36 olika pussel och utspelar sig på sex olika öar. Varje ö innehåller sex pussel i olika teman som passar i miljön på respektive ö. Det är lite olika svårighetsgrad på pusslen eftersom de innehåller olika antal pusselbitar och storlek på bitarna. Bitarna som ska komma på plats kommer en och en och uppgiften är att se var den kan passa in någonstans.

ANNONS:

Shapes Builder

shapes-builder-sjShapes Builder

Om man har svårt för att hitta rätt form blinkar den till för att vägleda barnet rätt. När alla pusselbitar är på plats kommer det fram ett trollspö som barnet drar över pusslet och då förvandlas det till en figur.

Man får en guldfisk för varje figur man klarat. När man fått en guldfisk på varje pussel på ön, sex stycken per ö så har man klarat den ön.

Shapes Builder

Shapes Builder är enkel att förstå och som barn klarar man snabbt av att spela på egen hand utan hjälp av en vuxen. Är man flera barn kan man gissa och försöka lista ut vad formerna skall bli för figurer. Appen har varit populär hos min 2,5-åring och av barn i redaktionen i 3-årsåldern som har testat. Däremot är nog appen för enkel och likvärdig under spelets gång för att ha någon längre livslängd eller passa för äldre barn. Som förbättringsförslag önskar vi att det gick att stänga av hjälpfunktionen, att det fanns olika svårighetsnivåer samt att det fanns en svensk röst som berättade vad formerna heter.

Shapes Builder

Spelet innehåller inget tal men glad musik spelas under spelets gång och ljudeffekter finns. Genom ett barnlås kan man komma till inställningar där man kan välja att stänga av musiken om man önskar det. Spelet är fritt från tredjepartsreklam men via ett barnlås når man reklam från företagets andra appar. Det finns inga köp inuti appen.

Jag rekommenderar Shapes Builder för barn 2-4 år och mitt betyg är 3 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Shapes Builder för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *