I detta spel får man hjälpa bonden att sortera frukt, grönsaker och geometriska figurer, bokstäver och siffror. Som belöning får man stjärnor.

Shapes & Colors Farm Puzzles går ut på att man ska hjälpa bonden sortera frukt, grönsaker, geometriska figurer, bokstäver, siffror och andra ting för att tjäna stjärnor. Det finns totalt 12 olika spel med samma upplägg fördelat på de tre kategorierna form, storlek och färg. För att klara ett spel måste man göra rätt 10 gånger och då tjänar man också 10 stjärnor. När man samlat 200 stjärnor låses ett extraspel i form av ett memory upp.

ANNONS:

Shapes colors farm puzzles

För att börja väljer man vad man vill sortera. Alla spel utom extraspelet finns tillgängliga från början. När man valt spel börjar föremål röra sig framåt på ett rullband. Föremålen kommer ganska snabbt men det händer ingenting om man missar att sortera ett visst föremål. Om man ändå blir stressad kan man stänga av rullbandet med handtaget så att man bara får ett eller två föremål åt gången. När man fått 10 rätt avslutas nivån med att man får ballonger att trycka på för en animation och sedan att man kommer tillbaka till förstasidan och kan välja en ny nivå.

Shapes colors farm puzzles

Shapes colors farm puzzles

Appen är barnvänlig och lätt att komma igång med. Dock måste man själv bläddra med pilarna för att se de olika spelen och det kan en vuxen behöva visa. Appen innehåller bakgrundsmusik men inget tal. Inställningarna saknar barnlås. Man kan ställa in nivån från ett till tre (bandets hastighet, och noggrannheten som krävs för att föremålet ska sorteras in på rätt ställe), stänga av och sätta på musik, återställa samlade stjärnor och betygsätta appen. Reklam för andra appar ligger bakom ett barnlås på förstasidan. I övrigt innehåller appen ingen reklam eller in-app purchase.

Shapes colors farm puzzles

Min blivande 4-åring har provat appen och tycker det är roligt att spela några spel åt gången och sedan återkomma vid ett senare tillfälle. Sortera efter färg och form är i enklaste laget medan storlekssorteringen var en riktig utmaning. Även andra barn i åldern 2-3 år som provat appen tycker den har varit rolig och flera har återkommit till den.

Appen är fint illustrerad och genom att nivån går att ställa in passar den en större målgrupp. Genom appen kan man träna sitt detaljsinne, sin finmotorik och sin öga-hand koordination. Färg- och formsorteringen är jämn i nivå medan storlekssorteringen är betydligt svårare. Vissa barn kan uppleva rullbandet som stressande och då är det bra att hastigheten kan ställas ner och även att bandet går att slå av och på när man hunnit med att sortera det som ligger på bandet. Att inställningarna saknar barnlås innebär att man enkelt kan råka radera sina insamlade stjärnor. För att förenkla valet av spel vore det nog bättre att man fick se alla spel från början istället för att behöva bläddra sig framåt från början efter varje avklarat spel. Har man otur kan det göra att barnet bara upptäcker det första spelet och spelar det om och om igen.

Jag rekommenderar appen för barn mellan två och tre år. Appen får en 3:a i betyg.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 29 jun 2020
  •   59 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Shapes & Colors Farm Puzzles för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *