Flytta geometriska bitar till förbestämda platser och skapa figurer

”Shapes & pussles” påminner lite om ett pussel, men pusselbitarna är i den här fallet olika geometriska former. Dessa skall man dra till förbestämda platser, ungefär som man gör med kulorna i MosaicHD. Bitarna har olika färger och när man lagt dem på rätt plats så har man skapat en figur.

ANNONS:

Appen innehåller 180 olika figurer (200 på iPad). I appen finns det tre olika lägen. I det första kan man i föreväg se ungefär hur det färdiga resultatet skall bli. I det andra ser man endast en bit i taget. Det gör att det blir lite mer spänning i vad resultatet skall bli. I det tredje läget har bitarna mer detaljer och man får fundera lite mer på exakt var man skall lägga de olika delarna.

”Shapes & Puzzles” är en engelsk app. Det innebär i det här fallet att det finns både engelsk text och engelskt tal. Som tur är orsakar detta inte något problem eftersom man inte behöver förstå engelska för att klara av att skapa figurerna. Men det finns en liten del av appen där man får instruktioner på engelska. Det kan låta så här ”Select the green square”. Just i denna del av appen kan en vuxen behöva sitta bredvid för att förklara vad man skall göra.

Belöningsmomentet också på engelska. En piratklädd pojke dyker upp på skärmen och säger ”Amazing!”. Det hade varit bra om det hade varit lite mer uppmuntrande, exempelvis genom applåder eller fyverkerier.

Det jag gillar med appen är att den ger små barn möjlighet att bli bekanta med polygoner, ovaler, trianglar, parallelltrapetser och andra geometriska former – på ett lekfullt sätt. Den är dessutom lättanvänd och innehåller varken reklam eller in-app purchase.

Appen passar för barn melln 3 och 6 år och får en stark trea av fem i betyg. Den hade fått en fyra om den hade haft svenskt tal.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Shapes & Puzzles för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *