I Shiny Bakery bakar ditt barn smaskiga tårtor och kakor genom att följa olika recept. Därefter bjuds gästerna på det som bakats. På köpet lär sig ditt barn att räkna och dela rättvist.

Shiny Bakery är en ny färggrann app från tillverkaren Shiny Things som gör ditt barn till en konditor för en stund. När man kliver in i bageriet får man välja om man vill baka tårta eller småkakor.

shiny-bakery

I nästa steg skall man lägga i rätt ingredienser i smeten. Då visas det t.ex. hur många antal ägg som ska i. För varje ägg man knäcker i skålen markeras ett ägg i receptet vilket gör att man hela tiden har koll på hur många man haft i och hur många som är kvar. Varje tårta och kaka innehåller 4 ingredienser, tre som är enligt receptet och i den sista får barnet själv välja fritt.

ANNONS:

shiny-bakery-baka

Momenten varierar mellan att knäcka ägg, sikta mjöl, skiva smör, socker och hälla i mjölk. De valfria ingredienserna är allt från frukt och grönsaker till lite oförutsedda saker som kläder. Följer man inte receptet utan lägger i för mycket eller för lite, skvätter smeten upp på skärmen, man får torka upp och börja om från början.

Shiny Bakery

När smeten är färdigblandad och har gräddats i ugnen får man dekorera dem genom färdiga mallar eller genom att skapa fritt. Därefter kommer gästerna in i bageriet och vill smaka på tårtan eller kakan. Antalet gäster varierar och spelaren får upp olika delningsalternativ som tårtan kan delas i. Får gästerna lika mycket tårta blir de glada men delar spelaren ojämnt blir någon utav gästerna sura. Det finns även ett alternativ att slänga en bit om man märker att det blir ojämnt.

Shiny Bakery

Jag har spelat Shiny Bakery med min son på 3,5 år på en iPad. Detta är en app han sedan har återkommit till flera gånger utan att jag har suttit bredvid. Första gångerna fick jag visa hur det går till att följa ett recept och hur han skulle dela tårtan och kakorna till gästerna, men sedan har han klarat detta själv. Han har stor hjälp av symbolerna som hjälper honom i hur många antal av varje ingrediens han har lagt i och han tycker det är roligt att knäcka ägg och sikta mjöl. När delen med de valfria ingredienserna kommer skrattar han ofta och tycker det är lite tokigt att han kan lägga i t.ex. en sko i smeten.

Delen med gräddningen av tårtan eller kakorna är den delen där vi saknar utmaning eller någon form av händelse. Där hade vi önskat att vi kan se hur tårtan växer och förändras som exempelvis är ett roligt inslag i appen Villa Villekulla där Pippi bakar kakor. Utmaningen för min son har varit störst när han ska dela tårtan i rätt mängd bitar. Detta moment kan dock göras om flera gånger och det finns siffror som hjälper.

Positivt med appen är att den ger barn en bra antalsuppfattning och en grund i division/rättviseträning. Det som är lite negativt är att innehållet i appen inte är så stort och att det finns engelsk text. Det senare är dock inte ett så stort problem eftersom bilder och antal visar hur mycket av en viss ingrediens som behövs.

Shiny Bakery passar barn i åldern 3 – 5 år och är fri från reklam från tredje part och in-app purchase. Det finns en föräldraruta med barnlås där man bl.a. kan läsa mer om appen och tillverkaren.

Betyget blir 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Shiny Bakery för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *