I SifferMix 1 kan man lära och öva sig på siffrorna 1 – 9 på fyra olika sätt

SifferMix 1 heter en app från företaget Lära Mera (läs intervju här). Samma företag ligger även bakom apparna Stavningslek, Nallemix 1 och Nallemix 2.

ANNONS:

Appen består av fyra olika delar som på olika sätt lär ut siffrorna 1 till 9. Det går att ställa in om man vill arbeta med siffrorna 1 – 3, 1 – 6 eller 1 – 9. Det gör att man kan anpassa appen för barns olika behov.

I första delen av appen blir man bekant på siffrorna. Man trycker på en siffra och då räknas så många saker upp på skärmen (olika saker varje gång). På så sätt får man en känsla av vad varje siffra innebär i praktiken. I den andra delen av appen ser man ett antal saker på skärmen och skall lista ut rätt siffra. I den tredje delen blir man instruerad att bygga en tusenfoting. ”Sex ben” kan det låta och man skall då välja siffran 6 och därefter trycka på benen. Den sista delen går ut på att räkna prickar och på så sätt lista ut vad som döljer sig inuti olika paket.

siffermix 1

Allt tal i appen är på svenska och man får indirekt lära sig singular och plural på nästan 120 ord när man räknar föremålen. Man får även lära sig när det skall vara ”en” eller ”ett”.

Det här är en väldigt pedagogisk app som även innehåller en del belöningsmoment. Appen har ett barnvänligt utseende och är intuitiv och har svenska instruktioner. Den har varken reklam eller i-app-köp funktion.

Den största bristen är att appen, trots barnvänligt utseende, känns ganska tråkig. Jag hade önskat att den hade tagit ut svängarna lite mer. Varför inte räkna bajskorvar istället för rädisor? Varför inte arbeta mer med ljud och animationer för att förstärka belöningarna. Lite fyverkerier och applåder hade inte varit fel. Just nu är det här en app som är väsentligt mer lär än lek.

En annan sak som jag reagerade på är att vissa meningar innehåller både en flickröst och en kvinnoröst. Eventuellt är det risk för att barn blir förvirrade av detta. Ett önskemål hade varit att samma röst säger allt. I delen med tusenfotingen önskar jag att instruktionerna fortsätter även om man råkar trycka på en siffra eller en kroppsdel. Barn har som bekant en tendens att trycka lite varstans mest hela tiden och då finns det risk att man inte får höra instruktionerna.

Om man bortser från dessa detaljer så går det inte att komma ifrån att appen är väldigt genomarbetad och håller hög kvalité. Den är garanterat pedagogiskt ”rätt” och har ett stort utbud av svenska ord. Därför ger jag den betyg 4 av 5 och rekommenderar den till barn mellan 3 och 5 år.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande åtta språk: engelska, finska, italienska, norska (bokmål), portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 1 dec 2019
 •   12 kr 29 nov 2019
 •   35 kr 4 okt 2019
 •   30 kr 27 nov 2018
 •   10 kr 21 nov 2018
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa SifferMix 1 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

4 kommentarer

 1. Jonatan Falk skriver:

  Testade appen idag och använder den med mitt barn på tyska. Om du blev förvirrad av att det fanns två röster på svenska så ska du testa den på tyska! Där blandas en kvinnas och en mans röst. Dessutom så förkortas deras instruktioner ibland när man bygger masken. Då sägs bara ett tal och en artikel (eine, tex) och barnet blir helt förvirrad! Man få testa på alla knappar då.

 2. Ann Truedsson skriver:

  Hej!
  Uppdatera appen SifferMix nu så skall du få höra skådespelaren Wolgang Bergers röst genom hela den tyska delen av appen!
  På svenska har vi endast en röst och det är Annelie Heed, (röst för Disneyfilmer), som gjort den. Eftersom instruktioner och beröm ges av en maskot så har hon pratat lite barnsligare i de delarna.

 3. Anna skriver:

  Har använt siffermix 1 ihop med sonen på 3,5 år. De delarna som var populärast var att klicka på en siffra för att se antalet.
  Att bygga en tusingfoting var populärt. Men tyvärr är det lite svårt att uppfatta instruktionerna. Lätt att det blir fel.
  Appen gör sig bäst i samspel mellan barn och vuxen.

 4. Lisette skriver:

  Vår 4-åring gillar den, men behöver nog öva lite för att bli bättre men jag ser möjligheten att med appen utvecklas genom att spela…

  Favoriten var att räkna och klicka på rätt antal 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *