Styr Sir Benfros ballong genom vackra världar fyllda med konstiga varelser

”Sir Benfro’s Brilliant Balloon” heter denna app och är skapad av företaget Explore and Create och illustrerad av Tim Fishlock. Illustrationerna och animationerna har stor plats i detta spel som framförallt är vackert och originellt.

ANNONS:

Spelet går ut på att föra Sir Benfro genom vackra världar fyllda med konstiga varelser. Sir Benfro flyger hela tiden framåt tack vare hans ballong. Navigationen är riktigt enkel. Man trycker på skärmen för att få ballongen att stiga och släpper skärmen för att få den att sjunka. Spelidén är enkel. Samla upp så många eldflugor som möjligt och undvik att stöta ihop med väggar, blommor och de olika varelser som dyker upp längs med vägen.

Eldflugorna samlar man i ballongen och det är de som gör att ballongen lyfter. Medans man flyger förlorar man konstant eldflugor en efter en. Och man kan också förlora eldflugor genom att stöta emot saker. Har man inga eldflugor kvar så slutar spelet och man får försöka på nytt.

Ur en pedagogisk synvinkel är appen bra för att få barn att koncentrera sig och för att öva på att planera framåt. Det gäller nämligen att få ballongen att stiga och sjunka vid ungefär rätt tillfälle. I övrigt är nog appen främst att beteckna som tidsfördriv.

Det här spelet har flera olika svårighetsnivåer. För att ställa in den lättaste går man till ”Options” -> ”Difficulty” och väljer ”Beginner”. I den lättaste nivån finns fler eldflugor att plocka upp och de försvinner inte lika lätt. Man kan därför åka emot ganska många saker och ändå flyga långt.

Appen har totalt fyra banor; Yellow Leaves, Forest, Islands och Underground. Alla har sitt eget unika utseende och varelser. Musik och ljudeffekter är också riktigt bra och bidrar till en härlig upplevelse.

Första gången man spelar får man lära sig hur navigationen fungerar. Då spelar man i en bana utan varelser och utan att man förlorar eldflugor. Den banan kan vara bra att öva på. Man kan även senare nå den via ”Options” -> ”How to play”.

När man har spelat ett tag får man upp en fråga om man vill betygsätta appen. Men i övrigt finns det inte några externa länkar. Appen har inte någon reklam eller i-app-köp.

Det enda som är negativt med denna app, ur ett barns perspektiv, är att alla menyer består av engelsk text utan några som helst symboler. Innan man har lärt sig var man skall trycka behöver därför en vuxen hjälpa till.

”Sir Benfros ballong” spelar man framförallt för upplevelsen. Därför gör det inte någonting om man inte klarar sig igenom en hel bana. Det är roligt ändå. Jag tror därför att appen fungerar bra från 4 år. Men för att klara sig långt i spelet behöver man nog vara 7 år.

Betyget blir 4 av 5.

Här är en trailer för appen:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Helene skriver:

    Otroligt vackert spel, mycket atmosfäriskt o snyggt. Men det får sägas att jag tycker mycket mer om det än min 4,5-åring. Hon tappar snabbt fokus o stänger ner det. Så för lite större barn, och vuxna, är det bättre. Jag tror att hon har svårt just med den långsiktiga planeringen på hur hon ska styra ballongen. Misstänker också att grafiken är mer lockande för vuxna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *