Vad är det för djur som bor i trädet egentligen, och vad har de för sig? Det här är en gullig, lättanvänd app för de allra yngsta.

Skaka trädet är som en välgjord interaktiv pekbok, med fina tydliga illustrationer och lättförståelig användning. Genom att trycka/peka på skärmen skakar man trädet, och efter några skakningar kommer ett av 15 olika djur fram. Giraffer, igelkottar, kängurur och många andra spännande djur finns att upptäcka. Djuren är fina och roliga, med trivsamma ljudeffekter.

ANNONS:

Det finns inga menyer, eller val att göra och appen kräver ingen utvecklad finmotorik och passar därför även för de allra minsta. Appen är även fri från stressande och svåra moment.

Appen tränar överraskningsmoment, och även separation (på samma sätt som exempelvis att leka ”tittut”). Det blir även en övning i tålamod, åtminstone för min tvååring som är märkbart frustrerad över att hens favoritdjur inte kommer när hen tänkt sig, men frustrationen övergår snabbt i skratt över djurens tilltag. Att det inte finns så många möjliga händelseförlopp passar de minsta barnen fint, upprepning och viss förutsägbarhet skapar en trygg, lagom utmanande app.

Skaka trädet passar för barn från att barnet kan styra sina pekningar hyfsat, jag skulle säga från ettårsåldern till ungefär två/tre. Även större barn kan uppskatta de roliga inslagen, men tröttnar nog ganska snabbt. För de minsta har appen en god chans att bli en favorit som hänger med länge.

Jag ger Skaka trädet en fyra i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 21 okt 2021
  •   20 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  •   20 kr 5 nov 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Skaka trädet för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *