I appen Skepp: Fulla segel får man vara kapten och styra sju sorters båtar och lösa olika uppdrag.

Från tillverkaren Thematica kommer båtäventyret Skepp: Fulla segel. Företaget ligger även bakom appar såsom Bilar i sandlåda och Brandbilar. Den nya appen har samma stil som de tidigare, men annat tema.

ANNONS:

I Skepp: Fulla segel får man välja mellan att köra sju olika sorters båtar i en stor pool: segelfartyg, färja, båttaxi, ”LNG fartyg”, containerfartyg, brandbåt och bogserbåt.

Skepp

Man startar en båt genom att hålla fingret på den en liten stund, därefter kommer styrpilar fram. Med pilarna styr man båten åt höger, vänster, upp och ner. Man utför också uppdragen genom att peka och dra med fingret på skärmen. Appen går ut på att utföra uppdrag medan man styr båten framåt och förbi hinder. För varje klarat uppdrag får man en stjärna.

Skepp

Skepp

Uppdragen innehåller räddningsuppdrag, lasta passagerare eller saker, tvätta båt, hissa segel och para ihop former och färger. För att få en del stjärnor måste man även spela och klara av små minispel. Där kan uppdraget vara att släcka en brand, måla en fyr, mata en fisk och sortera skatter i en kista.

Som vägledning finns det en skalbagge som visar skyltar på det som ska göras eller så blinkar objektet till, t.ex. seglet som ska hissas upp.

Min fordonsintresserade fyraåring har fått pröva Skepp och har återkommit till den flera gånger. Hen har sedan tidigare prövat de flesta av Thematicas fordonsappar och känner igen appens upplägg och behövde ingen större förklaring. Ibland var båtarna lite svårstyrda och detta är en känsla som flera redaktionsbarn haft. Fyraåringen tyckte även att det tog lång tid för spelet att ladda när en båt hade blivit vald. Minispelen var något som uppskattades och detta är lite nytt i jämförelse med tidigare liknande appar.

Svårighetsnivån upplevdes som ganska lagom när det gäller styrmomenten, däremot var uppdragen när man skall sortera, tvätta och pussla av det enklare slaget. Det hade varit bra med olika svårighetsnivåer så de blev mer utmanande.

Det här är en tilltalande och färggrann app med många lustiga figurer. Det finns inga språkval eller ljudinställningar. Under spelets gång hörs motorljud och vatten som kluckar, detta är något som vi tycker förstärker känslan av vatten och båtar. Det finns en föräldraruta som är skyddad med ett barnlås. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 3 och 6 år. Betyg blir en 3:a.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 •   27 kr 2 sep 2020
 •   33 kr 1 sep 2020
 •   27 kr 30 aug 2020
 •   33 kr 29 aug 2020
 •   27 kr 28 aug 2020
 •   33 kr 27 aug 2020
 •   27 kr 25 aug 2020
 •   33 kr 25 aug 2020
 •   27 kr 23 aug 2020
 •   33 kr 23 aug 2020
 •   27 kr 17 aug 2020
 •   33 kr 17 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Skepp för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *