Små brandsoldater är en app som innehåller två spännande miljöer att utforska för de yngsta; brand- och polisstationen.

Det finns två scener att välja på – brandstationen och polisstationen. Vid första anblicken ser varje scen ut som en detaljerad bild med rörliga detaljer och ljudeffekter. Men när man pekar på föremålen och personerna upptäcker man att det döljer sig en mängd händelser i bilden.

ANNONS:

sma-brandsoldater-meny

I scenen med brandstationen släcker brandmännen förstås eldar, men de hjälper även katten som inte kan klättra ner från trädet, kossan som ramlat i sjön och mycket annat. Allt är tämligen odramatiskt, och spelmomentet består endast i att peka på olika saker för att starta händelserna.

sma-brandsoldater-brandkar

I scenen med polisstationen tar poliserna fast tjuvar, tar hand om barn som tappat bort sina föräldrar, hjälper människor som krockat mm. Det finns patrullerande poliser, en trafikpolis, en ridande polis, en polishelikopter, polisbilar mm.

sma-brandsoldater-polis

Det finns både enkla animeringar – exempelvis en anka som hoppar ner i en damm, en mullvad som gräver ner sig i marken och kommer upp på ett annat ställe, en moped som kör iväg och blommor som slår ut. Men man kan också sätta igång små miniberättelser. Till exempel kan man peka på ett fönster, och så klättrar en inbrottstjuv in genom det fönstret. Då kommer en polishelikopter flygande och om man då pekar på den, så hissas två poliser ner. Poliserna krossar fönstret, går in och tar fast tjuven. Helikoptern åker sen iväg och snart ser man när de två poliserna sätter tjuven i finkan. Men det är inte slut med det – pekar man på tjuven så bryter han sig ut ur fängelset och tar sig tillbaka till sin ursprungliga plats. Pekar man på fönstret igen, så upprepas hela berättelsen.

Från bägge scenerna kan man välja att klicka upp en sida som kallas ”Vad händer?”. Här är alla händelser uppradade som bilder, och trycker man på dem så kommer man tillbaka till scenen och denna händelse aktiveras. Denna funktion gör att man kan kolla så att man inte missat något spännande.

Från förstasidan når man en sida med några enkla inställningsmöjligheter (stäng av bakgrundsmusik eller ljud). Här finns också externa länkar till bland annat App Store, Facebook och Twitter, men dessa är försedda med barnlås. Den är fri från reklam och in-app purchase. Appen innehåller inte något tal.

Jag har testat appen tillsammans med min son som precis fyllt fyra år. Han tycker väldigt mycket om appen och har återkommit till den vid flera tillfällen. Appen passar nog allra bästa för ännu yngre barn, kanske 1 – 3 år, men min nyblivna fyraåring har alltså stort nöje av den, även han.

Jag tycker Små Brandsoldater är riktigt bra och underhållande. Appen får en fyra i betyg.

Uppdaterat den 25 november 2013
Appen har nu jultema
sma-brandsoldater-jultema

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Små brandsoldater för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *