I Små byggare får ditt barn utforska hur det är att jobba på en byggarbetsplats. Det finns fem olika realistiska arbetsstationer där man både gräver, fyller, målar och blandar.

Fox & Sheep har släppt Små byggare, ett 3D-spel som inleds med en stadsbild i fågelperspektiv. Runt om i staden försiggår olika små arbeten och genom att peka på de olika arbetsplatserna får man kavla upp ärmarna och hjälpa till.

ANNONS:

Fem arbetsstationer förekommer. En husfasad ska målas med hjälp av fingrarna, en grop ska grävas ut med hjälp av en grävmaskin. En vägg ska byggas genom att man först blandar till cement och sedan lägger ut tegelstenar. Takstolar ska ställas på rätt ställe och betong ska fördelas på en husgrund som ska sättas. När arbetet är utfört, eller efter att man hållit på ett tag, belönas man med ett jubel och en bild med stjärnor på. Alla stationer kan man göra om så många gånger man vill. Spelet saknar poängräkning, tidsbegränsning och tävlingsmoment. Fokus är snarare att barn får ta sin tid att utforska miljön och genomföra arbetet i sin egen takt. I vissa av momenten kommer små överraskningar, som att den murade väggen blåser omkull, en gasledning springer läck eller att färg skvätts på målarna.

Små Byggare

Små Byggare

Jag har testat spelet på mina barn, 2 och 4,5 och båda gillar Små byggare. Även andra barn i redaktionen, upp till sexårsåldern, har uppskattat spelet. Vi upplever att appen är ganska lätt att komma in i. Gör man inte någonting alls får man visuella instruktioner som visar vad man kan göra. Personligen hade jag gärna sett fler stationer, då man ganska snabbt arbetat sig igenom alla fem. Detta har dock inte påverkat appens livslängd för de yngre barnen som, trots att stationerna inte är så många, spelat Små byggare vid flera tillfällen.

I staden händer små saker medan arbetet fortskrider, någon flyttar in i ett hus, en häst i en hage, en gatuarbetare som ramlar ner i en brunn, någon missar en buss. En rolig och rätt så underhållande ton, och det hade inte skadat med fler sådana element. Små byggare är ett trevligt tidsfördriv som samtidigt, på ett realistiskt sätt, kan visa barn hur vissa byggarbeten utförs.

Små Byggare

Spelet är fri från köp inuti appen och reklam från tredje part. Från startsidan kan man komma åt länkar till fler spel från utvecklaren. Dessa ligger bakom ett enkelt föräldralås (dra ett finger nedåt). Det finns inga inställningsmöjligheter.

Jag rekommenderar spelet för barn mellan åldrarna 2-5 år, även om äldre barn också kan ha glädje av det men då med kortare livslängd. Betyget blir en fyra av fem.

Uppdaterat den 9 november 2016
Sedan recensionen skrevs har det tillkommer ännu fler aktiviteter. Man kan köra gatusoparen och rengöra vägen. Det går också att göra ett hål på gatan med tryckluftsborren, köra en ångvält, lägg vattenledningar och fixa strömförsörjningen.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 1 okt 2019
 •   40 kr 5 dec 2018
 •   10 kr 4 dec 2018
 •   40 kr 27 nov 2018
 •   10 kr 23 nov 2018
Google Play Store
 •   32 kr 4 feb 2019
 •   30 kr 27 nov 2018
 •   10 kr 24 nov 2018
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Små byggare för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Små byggare har varit en populär app hos min fyraåring. Han fattade snabbt hur han skulle göra. Han har ofta valt att återkomma till Små byggarna. Det som har varit frustrerade är att den inte alltid startar utan man kommer tillbaka till hemskärmen.
  Det son jag saknar som vuxen är att alla gestalter är vita medelålders män.

 2. Ann skriver:

  Min 5åring gillade det hör spelet, att det inte var så stelt utan man kunde faktiskt måla huset och råka måla på gubben som står där. Han har spelat detta ofta och sitter och småskrattar.

 3. Linda Kullman skriver:

  Jag tycker att detta är en fin och välgjord app. Min 2,5-åring tyckte spelet var ganska roligt. Vissa moment tog dock lite lång tid att slutföra, tyckte både han och storasyster (6 år), tex att sprida ut betongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *