Res på semester med sjöstjärnan Stu. Minispel som förbereder barn inför flygresans olika moment.

SocialBug Labs, som också gjort appen Magic Matrix, har skapat en app som på ett lekfullt sätt förbereder barn inför en flygresa med allt vad det innebär. I Frequent Flyer väljer du din karaktär och får sedan göra dig redo för semestern tillsammans med sjöstjärnan Stu.

Appen innehåller flera olika minispel på temat flyg och semester. Du väljer resmål och packar din resväska utifrån vilket väder som väntar dig. Därefter kör du taxin till flygplatsen, går genom säkerhetskontrollen och kliver ombord på planet. När flygresan är slut hämtar du ditt bagage och skriver (eller ritar) ett vykort hem. Som belöning får du ett klistermärke att sätta på väskan.

ANNONS:

Första gången du spelar leder sjöstjärnan Stu dig steg för steg på en övningsresa till Kyoto, vilket på ett trevligt sätt introducerar minispelen. Därefter finns Stu hela tiden till hands och visar och berättar om du kör fast. Tyvärr finns appen än så länge bara med engelskt tal, men den är pedagogiskt uppbyggd och det är enkelt för barnen att följa instruktionerna även om de inte förstår språket. Anvisningar som att man alltid måste packa tandborsten eller hur kläderna skall läggas på rullbandet när man går genom säkerhetskontrollen behöver förklaras av en vuxen första gången barnet spelar.

Menyn på första sidan har ett barnsäkert tresekunderslås, vilket förhindrar att barnen oavsiktligt tar sig ur spelet. Frequent Flyer har stöd för Yogi Play och det finns inga möjligheter till köp inuti appen.

Trots att appen är ganska begränsad finns det många variationsmöjligheter som håller barnens intresse vid liv längre än man skulle kunna tro. Bilderna är välgjorda och musiken och ljudeffekterna passar både barns och vuxnas öron. Till varje vykort berättar Stu litegrann om något som är speciellt för landet man har besökt, vilket ger ytterligare en möjlighet till samtal och att lära sig något nytt. Vykorten hamnar automatiskt i telefonens kamerarulle, vilket innebär att ditt barn verkligen kan ”skicka” vykortet till dig.

Minispelen är enkla och roliga, men nyhetens behag försvinner efter en stund. Varje resa innehåller nämligen samma moment i precis samma ordning. Appen rekommenderas från 3-7 år och 7-åringen som spelade här hemma ville inte prova mer än en gång. Även fyraåringen tröttnade efter ett par dagar. 2½-åringen har riktigt roligt med appen, men behöver trots sin fingerfärdighet hjälp med små saker som att lägga upp skorna på bandet vid säkerhetskontrollen. Hon tycker också att taxin är svårstyrd och behöver hjälp med platsnumreringen i minispelet där man går ombord på planet. Uppgiften där väskor skall paras ihop med rätt ägare är avsevärt svårare än de övriga eftersom bagagebandet rullar i snabbaste laget.

Jag skulle vilja säga att appen passar för åldern 3-5 snarare än hela vägen upp till sju års ålder. Yngre barn har roligt med den och betyget blir en trea. Frequent Flyer är helt klart en app som öppnar upp för diskussioner inför flygsemestern, även om den kanske inte underhåller barnen hela vägen hem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Ladda ner Smart Fish: Frequent Flyer

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Gratis

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *