Sök med Lola är ett nytt spel som utvecklar barns ordförråd och uppmärksamhet.

Finländska Beiz har släppt en ny app med pandan Lola i huvudrollen. Precis som i tidigare appar, bland annat Lolas Alfabetståg och Lolas matematiktåg, har den nya appen svenskt tal.

ANNONS:

I Sök med Lola får man följa med Lola när hon reser till olika platser/länder. På varje plats blir man instruerad både genom tal och med text att leta efter olika föremål. Appen har tre svårighetsnivåer varav de två svårare är låsta från start.

I början finns det endast tre resmål; Hawaii, Yellowstone och Egypten. Men genom att samla guldmynt kan man låsa upp även Japan och Argentina. I en framtida uppdatering utlovas även ett resmål i Europa. Uppdateringar är gratis.

Guldmynt får man genom att klara av hitta de eftersökta föremålen på så bra tid som möjligt. För varje resmål kan man som mest få tre mynt. Men det går att spela om ett resmål för att få extra mynt.

För att kunna hitta föremålen får man olika ledtrådar. I den lättaste nivån får man höra namnet på det föremål man letar efter. I mellansvåranivån får man endast höra första bokstaven på föremålets namn. I den svåraste nivån får man höra på en beskrivning av föremålet (exempel: ”bra för att dela papper och andra saker” = sax). I lättaste och mellansvåra nivån får man även bildledtrådar.

Sök med Lola är bra för att utveckla barns ordförråd och uppmärksamhet. Appen passar för både yngre och äldre barn. För äldre barn blir appens livslängd längre, eftersom dessa barn klarar att spela igenom alla svårighetsnivåer.

Den svenska rösten är tydlig och bra. Men tyvärr har det skett en del missar i översättningen vilket gör att en del föremål har fått felaktiga namn. Detta skall dock fixas i nästa uppdatering lovar utvecklaren.

Sök med Lola är en fint illustrerad app med många interaktiva inslag. Bakgrundsmusik och tal är bra och den allmänna känslan är att det här är en barnvänlig app av hög kvalité.

Det finns en risk att en del barn inte lyckas låsa upp nya resmål och svårare nivåer. Appen blir kan nämligen upplevas som lite repetitiv efter ett tag. Detta sänker tyvärr helhetsintrycket. Men allt som allt är appen väldigt bra och har ett stort innehåll.

Appen har varken reklam eller i-app köp. Det finns externa länkar men dessa är skyddade via ett bra barnlås. För den som vill testa innan köp finns gratisversion att ladda ner för iPhone och iPad.

Jag rekommenderar appen till barn från fyra till sex år. Betyg: fyra av fem.

Här är en engelsk trailer för Sök med Lola:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 12 språk: danska, engelska, finska, franska, japanska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 7 jan 2020
  •   35 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sök med Lola för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *