Det här är en väldigt söt och barnvänlig app där flickan Sophie lär ut konsten att rita.

Från det argentinska företaget Emibap kommer appen Sophie’s Drawings. Det här är en söt app där barn får lära sig att rita från grunden och steg för steg. Det finns 15 saker att rita uppdelat i tre kategorier. Det börjar enkelt med en kvadrat och en triangel men blir snäppet svårare hela tiden. Det sista man skall rita är en ko och ett får.

Sophie's drawings

Sophies trollstav visar först hur man skall rita och därefter så är det bara att göra efter. Sophie finns hela tiden med i bild och berättar hur det går. Man kan försöka hur många gånger som helst, men lyckas man ändå inte rita så kan Sophie hjälpa till att rita strecken. Man måste inte rita exakt på linjen för att bli godkänd och man kan även rita åt ”fel” håll. Men samtidigt får man inte göra för stora fel heller. Jag tycker att den här appen har en bra balans mellan vad som godkänns och vad som är fel så att barn inte blir frustrerade i onödan.

ANNONS:

Både min 5-åring och 3-åring har testat denna app och gillar den. Min 5-åring löste dock alla ritningar ganska snabbt och hade önskat sig ett ännu större utbud och lite mer avancerade saker att rita. Men för min 3-åring var nivån väldigt bra och han kämpade på bra, och då och då fick jag hjälpa till. För honom var antalet ritningar lagom många.

När man ritat klart får det man ritat liv. Denna typ av belöning uppskattades mycket av mina barn.

Sophie's drawings

Appen har en hel del bra inställningar. Det går att inaktivera mejlfunktion så att yngre barn inte råkar skicka iväg det de ritat av misstag. Det går även att stänga av ljudeffekter och bakgrundsmusik. Jag upplevde dock dessa som bra och trivsamma. Det går även att bestämma om man vill ha extra hjälp i form av tydliga linjer där man skall rita. Till sist finns möjlighet att bestämma om man vill att alla övningar skall vara tillgängliga från början eller om de skall låsas upp efterhand. En inställning som jag saknar är möjligheten att stänga av suddgummit. Suddgummit suddar nämligen inte bara den senaste linjen utan den suddar hela ritningen så att man måste börja om från början. Inte så roligt när man råkar komma åt den av misstag.

Sophie’s Drawings har varken reklam, köp inuti appen eller externa länkar.

Det här är en riktigt bra app för barn mellan tre och sex år. Eftersom jag upplever innehållet som ganska begränsat blir betyget en fyra av fem.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sophie’s Drawings för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *