I TinyHands Sorting 2 får man genom femton enkla minispel lära sig att sortera ett antal föremål utifrån olika egenskaper.

TinyHands Sorting 2 är den andra appen med sorteringsspel från tillverkaren TinyHands. Precis som i Sorting 1 får man, genom femton minispel, lära sig att sortera ett antal olika föremål utifrån olika egenskaper.

ANNONS:

TinyHands Sorting 2

Den stora skillnaden mellan detta spel och föregångaren är nivån på det som sorteras. I minispelet ”Vehicles” ska man exempelvis skilja på luftburna fordon och fordon som färdas på vägen. För att klura till det är inget fordon detsamma. I ”Object shapes” utmanas barnet till lite mer abstrakt tänkande då man ska dra olika objekt, så som partyhattar och bollar, till rätt geometrisk form. Även om det finns en tänkt spelordning kan man fritt välja mellan de olika minispelen. När man klarat ett spel får man applåder och ballonger innan man skickas tillbaka till startsidan för att välja ett nytt spel. Spelen blir successivt något svårare.

TinyHands Sorting 2

TinyHands Sorting 2

Det här en app utan tal och text och istället är det enkla ljudeffekter som hjälper barnet att hitta rätt. Vill man kan både ljudeffekt och bakgrundsmusik väljas bort på appens startsida. Från startsidan når man även föräldrasidan med länkar till tillverkarens övriga spel. Denna sida skyddas av ett barnlås. Spelet är fritt från in-app purchase och reklam från tredje part.

TinyHands Sorting 2

Jag har testat appen med min 3,5-åring. Det märks att denna nivå är snäppet svårare än den tidigare i serien men med lite betänketid klarar mitt barn det mesta på egen hand. Det fina bildspråket är inbjudande och variationen på minispelen gör trots den enkla utformningen att 3,5-åringen återkommer till appen med jämna mellanrum här hemma. Spelets delar passar mitt barn ganska så perfekt i svårighetsnivå då det känns lagom utmanade utan att bli för svårt. Jag rekommenderar Sorting 2 till barn mellan 3 och 4 år.

Appen får en stark trea i betyg.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   59 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sorting 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *