I TinyHands Sorting 3 får man genom femton minispel öva på att sortera olika föremål efter exempelvis färg, form och storlek.

Sorting 3 är den tredje appen ut i en serie om tre spel på samma tema från tillverkaren TinyHands. Precis som i Sorting 1 och 2 får man, genom 15 minispel, lära sig att sortera ett antal olika föremål utifrån olika egenskaper.

ANNONS:

sorting-3-meny

Den stora skillnaden mellan detta spel och dess föregångare är nivån på det som sorteras. I Sorting 3 har alltså nivån blivit ytterligare lite klurigare än i 1:an och 2:an. I minispelet ”Color combinations” ska man exempelvis utefter två olika färgkombinationer dela ut rätt skattkista, papegoja och sjörövarflagga till rätt sjörövare. För att klura till det är inget tillbehör exakt lika utan den gemensamma nämnaren är två olika färger sammansatta på olika vis. Även om det finns en tänkt spelordning kan man fritt välja mellan de olika minispelen. När man klarat ett spel får man applåder och ballonger innan man skickas tillbaka till startsidan för att välja ett nytt spel. Spelen blir successivt något svårare.

sorting-3-farger

sorting-3-redskap

Sorting 3 är ett spel helt utan tal och text och istället är det enkla ljudeffekter som hjälper barnet att hitta rätt. Vill man kan både ljudeffekt och bakgrundsmusik väljas bort på appens startsida. Från startsidan når man även föräldrasidan med länkar till tillverkarens övriga spel. Denna sida skyddas av ett barnlås. Spelet är fritt från in-app purchase och reklam från tredje part.

sorting-3-vinklar

Jag har testat appen tillsammans med min 3,5-åring. Det märks att denna nivå är ytterligare ett snäpp svårare än resten av serien men med lite betänketid och hjälp spelar treåringen gladeligen spelen om och om igen. Det fina bildspråket är inbjudande och variationen på minispelen gör trots den enkla utformningen att barnet återkommer till appen med jämna mellanrum här hemma. Spelets delar passar mitt barn ganska så bra i svårighetsnivå. Till skillnad från Sorting 2 som jag ansåg var ganska så perfekt i ålder så är detta kanske något för svårt (men det gör aldrig spelet tråkigt utan gör bara att det krävs fler gissningar).

Jag rekommenderar Sorting 3 till barn mellan ca 4 och 5 år. Appen får en stark 3:a i betyg.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   59 kr 27 dec 2019
  •   25 kr 22 dec 2019
  •   59 kr 4 nov 2019
  •   25 kr 29 okt 2019
  •   59 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sorting 3 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *