I “Sound Box” skapar man ljud genom att dra med fingret på skärmen

”Sound Box” är en ny app från företaget Cognable. Samma företag har även utvecklat appen Light Box, som jag skrivit om tidigare. ”Light Box” fokuserar på bildeffekter medans ”Sound Box” är mer inriktad på ljud.

ANNONS:

Det här är en app för de yngsta barnen. Appen, som är väldigt lättanvänd, innehåller flera olika ljudeffekter. Man skapar och spelar ljuden genom att röra och dra med fingret på skärmen. Jag skriver fingret eftersom appen, till skillnad från ”Light Box”, inte stödjer multitouch.

Det som kanske kan vara lite förvirrande är att ”Light Box” har ljudeffekter och att ”Sound Box” har bildeffekter. Vad är då skillnaden? Jo, ”Sound Box” ljud är ganska basala, ungefär som ljud som kan komma från en synt. Ljuden i ”Light Box” är mer som vackra ljudslingor.

Appen har varken reklam, i-app köp eller externa länkar.

”Sound box” passar barn från 1 till 3 år. Den kan också fungera bra för barn med autism och särskilda behov. Innehåller är dock betydligt mindre än i ”Light Box” vilket återspeglar sig i betyget som blir 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 2 okt 2019
 •   30 kr 8 sep 2019
 •   20 kr 8 aug 2019
 •   30 kr 22 jul 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sound Box för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

 1. Mona skriver:

  Den bästa Appen just nu är Light och Sound box.
  Det är perfekt att ljud och bild inte fungerar förens man drar försiktigt med fingret på Paddan. Detta lockar min flicka till att vara mer försiktig och att vilja höra och se mera, då kommer fingret fram och hon gör precis som man ska. Båda dessa Appar är det svårt att bara trycka lite här och där och plötsligt har man kommit till menyn eller avslutat spelet, det tycker jag är bra.
  Min tjej är förståndshandikappad så åldern ligger på en väldigt låg nivå. Musik och ljud i kombination med att det händer något när man rör skärmen är toppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *