Sound Salad är ett snyggt spel där man i flera nivåer får para ihop ljud med föremål. Det finns svensk text men man behöver inte vara läskunnig.

Tillverkaren av Sound Salad heter Funny Yummy Studio. Sound Salad är ett associeringsspel och har fyra olika nivåer att välja mellan. Det går att välja på att få para ihop två, tre eller fyra ljud åt gången samt en utmaning med tidspress. I valet med tre eller fyra ljud kan spelaren även välja mellan lätt eller avancerad svårighetsnivå.

ANNONS:

Sound Salad börjar med en introduktionsdel där man förstår att man skall hjälpa till att få perfekt ljudharmoni i världen. Denna del har svensk text, men man behöver inte förstå för att kunna spela. I menyn väljer man sedan antal ljud och svårighetsnivå. Under varje föremål finns ljudet, representerat av en not. När man trycker på noten hörs ljudet och utmaningen ligger då i att dra ljudet till rätt föremål. När alla ljud och föremål är hopparade visas nya föremål. Parar man ihop fel ljud och föremål blandas föremålen om och man får en ny chans. Föremålen som dyker upp är bland annat djur, fordon och instrument.

Väljer spelaren en avancerad nivå är utmaning jämlik, men istället för att få trycka på noten och höra ljudet, spelas ljuden upp automatisk ett i taget och det gäller då att även komma ihåg vilket ljud som var i vilken not, innan man drar den till rätt föremål.

Den fjärde nivån med tidtagning går ut på att klara av att para ihop så många ljud och föremål som möjligt på tid. Här får man ett ljud som skall paras ihop med 3-4 föremål. När man gör fel är omgången slut och rekordet visas. Här går det även att nollställa rekordet om man vill börja om från början igen.

Min 2, 6 och 9-åring har provat alla olika nivåer och alla har fått sig en utmaning. Något som blev extra klurigt är när ljud associeras till händelser. T.ex. en tjuv som ska paras ihop med sirener, en clown och cirkusljud eller hästgnägg med hästskor. Många ljud är lite svåra och långsökta – därför blev appen snabbt för svår för 2 åringen. Däremot klarade 6- och 9-åringen de flesta ljuden på första försöket och utmanade sig i fler ljud och föremål på den avancerade nivån. Det som också blev populärt hos oss var nivån med tidspressen. Har man ett barn som är stresskänsligt kan dock ej denna del rekommenderas.

Att kunna välja hur många föremål och ljud att utmanas i och dessutom välja svårighetsnivå är ett stort plus för Sound Salad, vilket gör att den kan anpassas till fler åldrar.

Sound Salad är en enkel app som är barnvänlig och ger barnet en bra chans i att träna koncentration och lyssnande. De 96 olika föremålen är detaljerade och gjorda i olika material vilket ger appen ett speciellt och detaljrikt utseende. Appen har inte några inställningar. Det finns reklam för tillverkarens andra appar. Denna reklam går tyvärr inte att stänga av. I övrigt är appen helt fri från reklam och köp inuti.

Jag rekommenderar Sound Salad till barn mellan 3 och 5 år. Äldre barn kan också använda appen men då med begränsad livslängd. Betyget blir 3 av 5.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande nio språk: engelska, franska, italienska, kinesiska, nederländska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sound Salad för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *