Speck iGuy är ett stöttåligt och barnvänligt fodral

Jag köpte en iPad 2 för några månader sedan och utan att tänka så mycket på det, köpte jag samtidigt Apples Smart Cover. Det är inget fel på det egentligen, men det skyddar endast framsidan och är inte så barnvänligt.

ANNONS:

Nu har jag testat ett annat fodral, Speck iGuy. Fodralet verkade passa mig väldigt bra eftersom mina barn ofta använder min iPad och jag behöver ett fodral som skyddar mot omild behandling.

”Speck iGuy” fungerar för både iPad och iPad 2. Jag har dock endast testat med en iPad 2.

Det var ganska lätt att stoppa in min iPad i fodralet. Mina barn är ännu inte så stora, så därför känner jag mig säker på att de inte kommer att få ut den därifrån. Det känns viktigt. Men samtidigt är det möjligt att ta ut den om man har starka nypor. Den är inte lika skyddad som på en Griffin Survivor.

Jag tidigare problem med att barnen då och då trycker på volym och av/på-knappen. På det här fodralet är det lite svårare att komma åt dessa knappar vilket jag upplever som en fördel. Men har man äldre barn som själva vill justera reglagen kan det vara en nackdel.

”Speck iGuy” finns i flera färger; grön, orange och blå. Materialet är av tjock skumplast och känns väldigt stöttåligt. Fodralet skyddar både bak och framsida, men inte själva glaset. Förmodligen skulle iPaden klara sig väldigt bra om den föll ner på ett golv från 1 – 2 meter. Jag har dock inte testat detta 🙂

På undersidan finns två tjocka ben. Benen är är lite ostadiga, men på en plan yta står den ändå ganska stadigt. Och man behöver inte vara orolig för att den skall falla omkull eftersom fodralet skyddar. Användningsområdet för just benen är jag lite osäker på. Men det kanske är bra med ben om man vill låta iPaden stå på en byrå och visa bilder som en fotoram. Eller om man vill se på film.

Armarna fungerar bra att hålla i när man tittar på en bok-app eller en film. Tyvärr är armarna ganska mjuka och klarar därför inte av att hålla uppe iPaden ordentligt. När man använder armarna måste man hålla i båda samtidigt vilket gör det svårt att använda vanliga appar samtidigt.

Fodralet är tjockare på ena sidan (där benen är). Det gör att man kan ha den liggandes på bordet, upp och ner, och på så sätt få en bra vinkel på skärmen. Detta fungerar väldigt bra för det mesta, men några få appar klarar inte av att roteras och då kan man bli tvungen att ha den tjocka sidan mot sig.

Materialet på ”Speck iGuy” är inte halt, så det ligger ganska stadigt om man exempelvis lägger det på ett bord.

Jag rekommenderar ”Speck iGuy” för barn upp till 6 år. Benen och armarna har vi inte haft någon direkt nytta av. Men att den ser ut som en rolig figur skadar inte. Det jag gillar bäst är att materialet är så tjockt. Det gör att jag känner mig trygg med att låna ut iPaden till mina barn.

Betyget blir 3 av 5.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

  1. malin skriver:

    Hej!!
    Finns det liknande bra stöttåliga skydd för androider?ex Denver 7?eller kan man använda Specks ändå?mvhMalin

  2. Kristin skriver:

    Vi har haft detta fodral både till Ipad och Ipad mini. Tyvärr har det blivit sprickor i glaset på bägge. Sprickorna har börjat uppe i ena hörnet och spridit sig över skärmen och jag antar att glaset spruckit i samband med att barnen tappat Ipaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *