I Spello kan man öva på att stava till 120 svenska ord uppdelade i 12 kategorier

Spello består av 12 olika kategorier med 10 ord i varje. Kategorierna är bland annat husdjur, vilda djur, kläder, båtar och frukter. Man kan också öva på att stava till namn på siffror.

Själva stavningsdelen går till så att man ser en bild av det man skall stava till. En svensk röst uttalar ordet och det finns ett vanligt tangetbord (dvs det som är inbyggt i enheten) att skriva på. Man får se hela ordet innan man börjar stava, men så fort man skrivit en bokstav försvinner ordet och man skall sedan själv stava till ordet.

ANNONS:

Svårighetsgraden på orden varierar kraftigt och orden är blandade. I kategorin husdjur kommer exempelvis det enklaste ordet ”Ko” efter de betydligt svårare orden. Men klarar man inte av att stava till ett visst ord kan man svepa med fingret åt höger eller vänster för att byta till ett annat ord.

För varje ord man klarar av att stava till får man en stjärna. När man klarat alla ord inom en grupp får man ett diplom. Diplomen hittar man via huvudmenyn.

Appen har stöd för flera användare. Appen kommer ihåg hur långt man kommit med sin stavning och många stjärnor man samlat in och vilka diplom man fått.

Spello är en bra app för att lära sig stava. Men det finns en hel del att förbättra. Appen uttalar inte alla ord korrekt och det går inte att få gemena bokstäver. För barn som precis håller på och lär sig att stava skulle det vara bra att få höra hur bokstäverna ljudas också. Jag hade också önskat att man kunde orden var uppdelade efter svårighetsnivå. Och dessutom vore det bra om man kunde välja om man vill att hela ordet skall skrivas ut innan man stavar. För de lite äldre barnen blir nog appen lite väl enkel när man serveras det rätta svaret på det sättet.

Spello är överlag en lättanvänd och barnvänlig app. Den saknar reklam och in-app purchase. Jag rekommenderar Spello till barn mellan 7 och 9 år. Appen fungerar för både yngre och äldre barn egentligen, men eftersom orden är så blandade finns det risk att de yngre barnen tycker att det blir för svårt och att de äldre barnen tycker att det blir för lätt. Betyget blir tre av fem.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande sex språk: danska, engelska, norska (bokmål), spanska, svenska, tjeckiska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Inger skriver:

    Gillar den och har den både på ipaden och iphonen men får den inte att fungera på ipaden. Den startar och sen försvinner bilden och det är bara ljud. Någon som vet varför? Har barn som är 5 och 6,5 och de är inne i en ”bokstavsperiod”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *