SquiggleFish är en rolig och nytänkande app som stimulerar kreativitet hos barn. Det man ritar på sitt papper får liv.

I SquiggleFish kan barn rita en eller flera fiskar på varsitt papper. Fiskarna läses in i appen via kameran på iPaden och börjar sedan simma omkring i ett akvarium. Därefter händer det tyvärr inte så mycket mer, men det är ändå en rolig upplevelse som kan uppmuntra barn att vara mer kreativa.

SquiggleFish

Fiskarna man ritar får se ut nästan hursomhelst, men de måste omges av en tydlig kant. Därför rekommenderar företaget som skapat appen att man först målar konturerna på fisken med en svart tjock penna. Kan inte barnet göra det själva så kan en vuxen förbereda lite olika konturer som sedan kan färgläggas.

ANNONS:

Jag och mina barn, knappt 6 och 4 år gamla, har testat appen och upplever att den fungerar väldigt bra. Vid några tillfällen har fiskarna inte lästs in ordentligt men det har berott på att konturerna inte varit helt slutna, vilket är lätt åtgärdat. För den här recensionen har jag testat att rita lite olika former för att se om det är något problem att de inte har fiskkonturer – men det var inte något problem visade det sig.

SquiggleFish

Appen försöker själv lista ut vilket som är fram och bak på fisken. Blir det trots detta inte rätt kan man själv byta håll på sin fisk inuti appen. Det går dessutom att läsa in flera fiskar i samma akvarium vilket kan vara en rolig aktivitet om man är många barn.

När fiskarna fått liv simmar de omkring planlöst i akvariumet. Det går tyvärr inte att göra någonting med fiskarna i detta stadie, förutom att byta riktning och att ta bort fiskar som man inte är nöjd med. Drar man med fingret neråt över skärmen får man möjlighet att läsa in en ytterligare fisk.

SquiggleFish

Det här var en app som snabbt blev populär hemma hos oss. Jag tror att det beror på att vi inte sett någonting liknande förut. På vår önskelista ligger framförallt att vi skulle vilja kunna styra fiskarna mer. T.ex. genom att peta på dem, mata dem och så vidare. Det hade också varit trevligt om det fanns lite olika utseenden på akvariumen.

Appen är helt fri från reklam, externa länkar och in-app purchase och jag upplever den som väldigt barnvänlig. Appen är både nytänkande och uppskattas av mina barn. Men tyvärr upplever jag ändå att hållbarheten är väldigt kort och kan därför inte ge mer än betyg tre av fem. Jag rekommenderar framförallt SquiggleFish till barn mellan två och fyra år, men även äldre barn kan ha glädje av den.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   40 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa SquiggleFish för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *