I Star Walk Kids kan man använda enheten som en karta över rymden för att se var planeter, stjärnbilder och andra himlakroppar befinner sig jämfört med var man själv är. Appen innehåller också fakta och animerade filmer som beskriver himlakropparnas egenskaper och förklarar astronomiska fenomen.

I Star Walk Kids utnyttjar man enheten till att positionera sig själv jämfört med olika himlakroppar för att kunna se var dessa befinner sig. Det är en rolig, lättanvänd och spännande app som väcker lusten att lära mer om astronomi och samtidigt utnyttjar modern teknik.

ANNONS:

När man startar Star Walk Kids visas en tecknad bild över himlen med stjärnbilder och planeter. Genom att rikta enheten åt det håll man är intresserad av, t.ex. upp mot himlen, kan man få reda på vad som finns där just nu. Då man klickar på bilderna av t.ex. en planet läses namnet upp och man kan få läsa mer fakta eller se en animerad film eller en uppläst berättelse och får då möjlighet att lära sig mer. Genom att trycka på förstoringsglaset kan man själv välja det man är intresserad av att veta mer om, och man kan få veta var himlakroppen befinner sig just nu. Förutom planeter, månar och stjärnbilder finns även rymdteleskopet Hubble och den internationella rymdstationen ISS med.

Star Walk Kids

Star Walk Kids

Allt skrivet och uppläst material i Star Walk Kids är tyvärr på engelska, vilket begränsar användningsonrådet något för icke engelsktalande barn. För att få ut appens fulla potential kan det därför behövas hjälp av en vuxen. En klar förbättring för svenska barn skulle så klart vara att appen översattes till svenska, men också med engelska finns det mycket att hämta även om man inte förstår språket. Star Walk Kids ger en fantastisk möjlighet att skapa intresse och nyfikenhet på astronomi, och är lättanvänd också för barn.

Star Walk Kids

Star Walk Kids innehåller inga köp i appen, reklam eller länkar som leder utanför appen. Det finns inte heller några inställningsmöjligheter, och det går heller inte att stänga av bakgrundsmusiken eller ljudet i filmerna annat än genom att stänga av ljudet på sin enhet, vilket jag upplever som negativt.

Jag har testat Star Walk kids på iPhone tillsammans med mina barn som är 8 och 10 år gamla och de tyckte det var häftigt att vi kunde se på enheten vilka stjärnorna var som vi såg på natthimlen. 10-åringen är den som har fastnat mest för Star Walk Kids, medan 8-åringen tycker att det är för svårt att förstå (och läsa) de engelska namnen och är därför inte är lika positiv. Flera andra av redaktionens barn, bl.a. en 9-åring, har testat Star Walk Kids och gillar den.

Jag rekommenderar Star Walk Kids till barn från 7 år och uppåt och ger den betyg 3 av 5.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska. Och text på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 1 okt 2019
  •   30 kr 27 aug 2018
  •   10 kr 23 aug 2018
Google Play Store
  •   9 kr 26 apr 2019
  •   30 kr 28 aug 2018
  •   13 kr 23 aug 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Star Walk for Kids för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *