Stora Maskiner 3D låter barn bli maskinoperatörer på stadens skrotgård där man med en hjullastare rensar upp och återvinner skrotbilar och annat bråte.

I Stora Maskiner 3D får man i uppdrag att rensa upp en stor skrotgård, där skrotade bilar och annat bråte, som kylskåp och spisar, finns utspridda här och var. Man lastar och fraktar bråtet med en hjullastare till en återvinningspress. Återvinningspressen trycker ihop och mosar skräpet i två olika moment. Baklastaren styr man med hjälp av att föra en ikon framåt, bakåt eller i sidled och skopan hissar, sänker eller tippar man med hjälp av andra ikoner längs sidans nedre kant.

Stora maskiner 3D

Varje återvunnen del genererar en stjärna och antalet stjärnor visas i spelets övre del. En kameraikon låter barnen själva styra över i vilken vinkel man följer traktorns framfart; bakifrån, från sidan eller framifrån. Detta kan man steglöst ändra närhelst man vill under spelets gång.

ANNONS:

Stora maskiner 3D

Mitt äldsta barn på 6,5 upplevde navigeringen som rätt så komplicerad, och lastningsmomenten var snudd på för svåra. Där fick jag gå in och hjälpa till och ibland var det svårt även för mig, en känsla som delas även av andra barn och vuxna i redaktionen. Själva skrotpressen och vilka fordon som stod näst på tur var den stora behållningen, och i vårt fall blev det så att vi spelade ihop och roades av detta. Även andra i redaktionen har spelat tillsammans med sina barn med behållning.

Stora maskiner 3D

Vad som slår mig är hur realistisk känslan av att köra traktorn och jobba med skopan är. Utvecklarna har verkligen lyckats fånga hur man jobbar med en lastare och skopa på ett bra sätt. När man väl fått snurr på hur man tar sig fram och lastar så är Stora Maskiner 3D ett utmanande och underhållande spel, något flera barn i redaktionen skriver under på. Förutom en lättare manövrering har vi som förbättringsförslag att spelet kunde komma ihåg hur många stjärnor man samlat in under tidigare spelomgångar, vilket det tyvärr inte gör i nuläget.

Spelet saknar köp inuti appen och reklam från tredje part. Ljudeffekterna i spelet; traktorns läte, skrot som skramlar och fåglar som kvittrar är inget som går att stänga av.

Stora Maskiner 3D är ett underhållande spel för traktorintresserade barn. Jag rekommenderar framförallt spelet till barn i åldrarna 5 till 8 år. Eftersom det är lite komplicerat att köra och lasta baklastaren kan det behövas hjälp av en vuxen. Särskilt för yngre barn. Betyget blir 3 av 5.

Det finns en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Ladda ner Stora Maskiner 3D

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *