Paxos Limited ligger bakom appen Sudoku Junior som är en omfattande Sudoku-app för barn. Appen innehåller instruktioner och sudokuspel i olika svårighetsnivåer med bilder eller siffror.

När man startar ett nytt sudokuspel kan man samtidigt ändra spelets inställningar vad gäller bildkategori, storlek på spelplan och svårighetsnivå. Det finns 24 olika bildkategorier att välja mellan som t.ex djur, pirater och sport. Spelplanen finns i storlekarna 4×4, 6×6 eller 9×9 rutor. Svårighetsnivån består av lätt, medel eller svår samt en åldersangivelse; 4-10 år eller 10+ år. Efter avklarad sudokuomgång får man se sin totaltid och välja om man vill spela med samma inställningar igen. Varje gång man startar ett nytt spel ser spelplanen annorlunda ut, även om man har samma inställningar.

Sudoku för barn

Första gången man startar ett spel kommer man till instruktioner som med engelsk text beskriver spelreglerna. Därefter kommer visuella instruktioner som beskriver exakt hur man gör för att placera ut bilder/siffror. Under spelets gång finns även möjlighet att göra om ett drag eller att få hjälp. Det senare innebär att man får tips om ett bra drag, men även att spelet lägger till 30 sekunder på sluttiden. Förutom hjälpen berättar appen alltid huruvida det drag man gjort är giltigt eller ej. Men man får inte besked om draget är rätt.

ANNONS:

Appen innehåller inte något tal men innehåller alltså en del engelsk text. För att komma igång med appen krävs att man gör flera val och det innebär att en vuxen behöver hjälpa till åtminstone första gången så barnet förstår vad de olika valen står för. En vuxen måste också förklara principen med sudoku.

Sudoku för barn

Jag har provat appen med min 4- och 5-åring. För 4-åringen var den lättaste nivån med 4×4 rutor lagom men jag fick sitta med flera gånger i början för att förklara syftet. 5-åringen klarade 4×4 rutor utan svårighet och gillade 6×6 eller 9×9 bättre. Bägge gillar appen men vill att jag skall sitta bredvid pga av de olika inställningarna. Att man får välja bildkategori uppskattas. Även andra barn i redaktionen som provat appen ger den tummen upp och den verkar ha lång hållbarhet. Som vuxen kan man välja svåraste nivån och bildkategorin ”siffror” för att få ett mer traditionellt spel. Appen är fri från reklam, in-app purchase och externa länkar.

Sudoku för barn

Sudoku för vuxna

För barn som vill utveckla sitt logiska tänkande passar Sudoku Junior bra. Genom att man kan välja bilder blir den mer konkret än att jobba med siffror. Som förbättringsförslag vore det bra med svensk text samt symboler i menyerna. En del bilder är ganska lika varandra och därför tycker vi att det vore bra om bilderna hade lite fler färger. Det skulle även vara bra med en tydligare instruktion avseende spelets syfte och instruktion på svenska, gärna med tal för att underlätta att komma igång.

Överlag är det här en bra app för att introducera Sudoku för både yngre och äldre barn. Appen passar från 4-år (med hjälp av vuxen) och uppåt. Sudoku Junior får betyg 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sudoku Junior för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

  1. Anna skriver:

    Har testat Sudoko junior med sonen på fyra år. Han gillade att man kunde lägga Sudoko med djur. Jag som vuxen upplevde att den var tydlig. Sonen har sedan tidigare testat Lolas frukt Sudoko.
    Han har spelat det ett par gånger men inget han har kommit tillbaka till frivilligt.

  2. Annika skriver:

    Min son som är 9 gillar appen, men spelar den inte självmant utan tillsammans med mig. Han gillar att man kan ändra bilderna till olika teman. Jag spelar själv den ibland och tycker att det är ett bra tidsfördriv för mig så appen passar hela familjen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *