Surprise Monster går ut på att leta reda på söta monster som gömmer sig i ett barnrum. När man hittar ett monster får man en present.

Suprise Monster är en app från företaget Space Time Foam som även gjort Mattemums som vi recenserat tidigare. Surprise Monster vänder sig till yngre barn och går ut på att man ska leta reda på gömda monster i ett barnrum.

I rummet kan man antingen börja leta fritt efter det gömda monstret eller så försöker man se var någonstans i rummet det rör sig. Monstret ger nämligen ledtrådar som syns genom att något föremål i rummet skakar. För att vrida sig om i rummet drar man med fingret och då roterar rummet.

Surprise Monster

ANNONS:

När man hittat monstret får man ett paket att öppna. I paketet finns en leksak som ställs upp i rummet och sedan går att interagera med. Spelet fortsätter på samma sätt till dess att man hittat alla 10 monster. Då får man en stor applåd och fanfar och spelet börjar sedan om. Varje gång man spelar gömmer sig monstren på olika ställen och man får lite olika leksaker som belöning.

Surprise Monster

Surprise Monster

Spelet är lätt att komma igång med och eftersom man kan välja att leta fritt kan även småbarn spela själva. Dock blir det nästan mer spännande om man försöker titta noga efter var någonstans i rummet det rör sig och det kan nog en vuxen behöva visa första gången. Appen innehåller bakgrundsmusik och ljudeffekter men inget tal. Appen innehåller inga inställningar. Länkar till utvecklarens andra appar finns bakom ett enkelt föräldralås. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Appen har provats av min 3- och 4-åring. Bägge gillar den men använder den på lite olika sätt. 3-åringen letar mest fritt medan 4-åringen bemödar sig om att hitta ledtråden för att direkt hitta monstret. För 3-åringen blir det långt att hitta alla 10 monstren medan 4-åringen kan spela flera gånger på raken. Appen passar även bra för dem att spela tillsammans och samarbeta kring. Även andra redaktionsbarn i samma ålder ger tummen upp men det finns också några redaktionsbarn som inte fastnat för den.

Överraskningsmonstret är en färgglad och lagom spännande och klurig app för de yngre barnen. Genom att monstren byter gömställen och att man får nya belöningar ökar livslängden. Det är också uppskattat att man kan interagera lite med de leksaker man får. Appen är ett roligt tidsfördriv att använda både när man är ensam och när man vill spela och samarbeta tillsammans med andra.

Jag rekommenderar appen för barn mellan 2 och 4 år och ger den en stark 3:a i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 3 okt 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Surprise Monster för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

4 kommentarer

 1. Malin skriver:

  Vilket kul spel. Mina barn gillar det.

 2. anna Gemfeldt skriver:

  Mitt barn på fyra gillde Surprise Monster. Det han gillade bäst var när monsterna rörde på sig för att avslöja var de var. Han rekommenderar det å de varmaste. Jag som förälder tyckte att det var söt och ett bra tidsfördriv.

 3. Pilla skriver:

  Helt ok, min pojke 4 år satt en stund men tyckte nog det var för händelselöst.

 4. Marion skriver:

  En app som genast blev mycket omtyckt av min fyraårige son. Han återkommer ofta och visar gärna andra hur det funkar. Lättanvänd och lättförstådd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *