Tachin Tachan är en enkel musikapp för de yngsta barnen där de uppmuntras att upptäcka instrument och toner genom att skaka, blåsa och dra i fem instrument.

Tachin Tachan är en musikapp tillverkad av företaget Mosster. Appen riktar sig till de yngre barnen. I Tachin Tachan hittar man fem smålustiga instrument som ger ifrån sig olika ljud och toner när barnet skakar, drar, blåser och trycker. Alla instrument visas ett och ett och man navigerar mellan dem via tydliga höger/vänster-pilar.

ANNONS:

Det första instrumentet är en maracas. Den används genom att spelaren skakar enheten från den ena sidan till den andra. Instrumentet visar genom ansiktsuttryck och rörelse att den vill vicka eller stanna. Det Andra instrumentet är ett dragspel formad som en gubbe. Även denna spelas genom att luta plattformen fram och tillbaka. Därefter följer ett instrument som ser ut som en blomma. Genom att dra blomman uppåt med fingrarna låter den med olika musikaliska ljud. Fjärde instrumentet spelas genom att spelaren blåser in i plattformens mikrofon. Då bubblar det fram stenar med olika ljud som sedan låter igen när man trycker på dem. Det sista instrumentet är en fisk. När spelaren lägger sin hand på den, blåses den upp till en boll med olika ljud.

Tachin Tachan

Instrumenten är utformade som skojiga och annorlunda figurer som rör på sig med olika uttryck. Om man är osäker på hur man ska göra med ett visst instrument finns det en hjälpruta att använda sig av. Här instrueras man som vuxen hur man skall göra med en enkel förklarande text på engelska. De flesta instrumenten har olika ljud och rörelser även om spelaren inte använder dem på rätt sätt. Men för att få fram fler toner krävs det att instrumentet spelas på rätt sätt.

Tachin Tachan

Jag har provat Tachin Tachan med min 4-åring på vår iPad och den första gången fick vi använda hjälprutan på de flesta instrumenten. Tyvärr saknas det visuella instruktioner. Eftersom appen även vänder sig till ännu yngre barn kan det vara bra som vuxen att visa hur instrumenten används, exempelvis kan det vara svårt att förstå att man skall blåsa i mikrofonen för att det ska hända något. Låter man som vuxen det yngre barnet spela själv, kan det vara bra att tänka på att plattformen utsätts för en hel del skakningar.

Tachin Tachan

Tachin Tachan har en väldigt kort hållbarhet hos min 4-åring på grund av att den är lättspelad och saknar större utmaningar. Däremot så spelar 4-åringen gärna instrumenten för sitt syskon på 5 månader som glatt reagerar på de olika ljuden och den färgglada grafiken. Vid flera tillfällen blåstes även fisken upp genom att de slog på fisken tillsammans.

Tachin Tachan har en barnsäkrad föräldraruta som innehåller en beskrivning av appen samt länkar till sociala medier. Den är fri från reklam och in-app purchase. Vi rekommenderar appen till barn i åldern 0-2 år och då gärna tillsammans med en vuxen. Detta är en enkel app att börja med och som utmanar det yngre barnets motorik samtidigt som det ger en musikalisk upplevelse.

Betyget blir tre av fem.

Här är en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Tachin Tachan för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *