I Talking Faces får man skapa sin egna unika karaktär och ge den olika yrken och känslor. Karaktären upprepar sedan det man säger till den.

Talking Faces är skapad av företaget Bubl som sedan tidigare ligger bakom Bubl Draw, Bubl Tap och Bubl Gelato. Talking Faces är en app med lite mer variation än tidigare appar från tillverkaren. Här kan man skapa sin egen unika karaktär, ge den ett yrke, känslor och tal.

Det finns tre grundkaraktärer att välja på: En man, en kvinna och ett djur. Sedan är det bara att släppa lös fantasin. Välj ansiktsform, hudfärg, ögon, näsa, mun och frisyr. För att byta ut något på sin figur så drar man ut det ur bild och då dyker en ny variant upp. På samma sätt ger man även sin karaktär ett yrke. Det finns totalt tio olika yrken att välja på: Läkare, kock, byggarbetare, konstnär, trollkarl, idrottare, sjöman, polis, skogsarbetare eller brandman. Värt att nämnas är att man inte måste skapa en egen karaktär utan det finns redan en figur som man sedan ändrar utseende på efter eget tycke och smak.

Talking Faces

ANNONS:

När man känner sig färdig med skapandet är det dags att utforska. Till varje yrke finns ett antal yrkesrelaterade tillbehör som ger en ledtråd om vad yrket går ut på. Bland tillbehören finns även mat som du kan mata karaktären med. Genom att trycka på de små ”smileysarna” till vänster i bild ger man sin figur olika känslor. Utöver skapandet och utforskandet av olika yrken och känslor kan man dessutom interagera med sin figur.

När man trycker på mikrofonen kan man prata till figuren som sedan upprepar det man just sagt. I och med att det finns talåtergivning kan man använda appen för språkträning. Exempelvis kan man träna munmotorik eller få ett barn att upprepa speciella ord i övningssyfte. Beroende på vilken karaktär man valt blir upprepningen olika. Har man valt djuret så blir talet väldigt mörkt och nästan oigenkännligt. Väljer man kvinnan går talet snäppet snabbare och väljer man mannen blir det snäppet långsammare. Inget av alternativen är i normalt röstläge och snabbhet. Det hade varit bra om man hade kunnat justera detta själv.

Talking Faces

Talking Faces

Jag har testat spelet med min 3-åring. Appen är lättnavigerad och efter en liten stund av testande hade barnet upptäckt de flesta funktionerna. Mitt barn sitter gärna med spelet både själv och tillsammans med en vuxen. Till en början pratade vi mycket om de olika yrkena och känslorna t.ex. om att man oavsett kön kan känna alla känslor och att man kan arbeta med vad man vill. Jag upplever att man tillsammans kan skapa en fin dialog och på ett enkelt vis lära om ämnen som ibland kan vara lite kluriga. Mitt barn leker mycket rollekar till vardags och hen gillar hur man kan använda mikrofonfunktionen till detta. Med hjälp av mikrofonen och de olika känslorna skapar barnet en kompis och en digital rollek. Utöver mitt barn har flera andra barn i åldern 2-5 år testat appen och de flesta tycker mycket om den.

Talking Faces innehåller inget tal utöver det man själv läser in med hjälp av mikrofonen. På appens förstasida finns en länk till App Store och tillverkarens övriga spel. Denna länk skyddas av ett barnlås. I övrigt är Talking Faces fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Jag rekommenderar Talking Faces framförallt till barn mellan två och fyra år. Betyget blir 4 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Talking Faces för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *