Ibland händer saker som inte går att förklara. Om detta handlar Tandfröet som är en stämningsfull godnattsaga med handmålade illustrationer, specialkomponerad musik och med svensk text och tal.

Bakom bokappen Tandfröet står författaren Pär Fredriksson och det svenska företaget Lingon Interactive. Samma företag ligger även bakom appen Nalle och klumpen som vi tidigare recenserat.

Tandfröet är en mysig saga som handlar om Iris och hennes bästis, nallebjörnen Nalle. Det är sent på kvällen och de har svårt att somna eftersom det finns så mycket att tänka på. Rätt som det är tappar Iris en tand. Tanden visar sig vara ett frö – ett frö som Iris och Nalle planterar i sin trädgård. Handlingen kretsar kring kreativitet, fantasi och vänskap.

ANNONS:

Det här är en väldigt fin bokapp med handmålade bilder och stämningsfull musik. De långsamma och lättanimerade animationerna är passande och tar inte fokus från själva berättelsen. Ulla Gedda gör ett bra jobb med att tala tydligt och med inlevelse. Den som vill läsa själv kan lätt stänga av det inbyggda talet i appen inställningar. Där kan man även växla till engelsk text och tal. Det går dock inte att stänga av själva texten.

Vi har läst Tandfröet som godnattsaga och den fungerar mycket bra som sådan. Däremot tycker jag att berättelsen är lite väl lång, ungefär 30 minuter. Hemma hos oss har vi provat både att hoppa fram lite i berättelsen, samt att delat upp den och läst den i två omgångar. En del ord och meningar är lite onödigt tillkrånglade vilket innebär att man som läsare kan tappa fokus. Men kanske finns det en liten tanke med detta eftersom en del barn nog somnar mitt i berättelsen.

Min 6-åring gillar Tandfröet och vi har läst den flera gånger inför denna recension. Berättelsen gör sig bra i appformat men hade vunnit på att vara kortare och mer enkel i språket.

Tandfröet är fri från både reklam, köp inuti och externa länkar. Jag rekommenderar den till barn mellan 4 och 6 år. Betyget blir tre av fem.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande två språk: engelska, svenska. Och text på följande två språk: engelska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 14 mar 2017

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Tandfröet för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *