I Teddy the Panda får man upptäcka olika saker i ett rum tillsammans med en söt och charmig panda. Det finns många olika aktiviteter såsom att klättra upp en en våningssäng, balansera på en boll och klä ut sig.

Teddy the Panda är en app skapad av företaget Tivola Publishing. Appen går ut på att man bestämmer vart pandan Teddy skall gå i sitt rum. En mängd olika aktiviteter gömmer sig i rummet och man kan exempelvis klättra upp i en våningssäng. I sängen kan man hoppa på en kudde och sedan åka rutschkana ner från sängen. Pandan kan också gå in i en garderob och välja bland olika hattar, kläder, glasögon och mustascher. Man kan också låta Teddy leka med en leksaksmus, balansera på en boll, lukta på en gammal strumpa, tuta med en cykeltuta och snurra på en stol.

Teddy The Panda

Teddy The Panda

ANNONS:

När man har gjort en aktivitet tillräckligt många gånger får man ett fotografi i ett album. I albumet kan man titta i och se vilka uppgifter man borde göra fler gånger, på så vis kan man nästan göra det som en liten tävling att försöka få så många foton som möjligt. Man kan göra alla aktiviteter hur många gånger som helst.

Man styr Teddy enkelt på skärmen genom att trycka åt vilket håll man vill att pandan ska gå åt. Om man är osäker på hur man ska få Teddy att göra de olika uppgifterna kan man trycka på frågetecknet i hörnet och det visas visuella instruktioner på hur man ska trycka för att exempelvis få Teddy att hoppa högre eller hålla balansen på bollen.

Teddy The Panda

Min 4-åring som har provspelat appen tycker att den är underhållande en stund men undrar vad som ska hända när alla foton i fotoboken är insamlade. Tyvärr händer det inte någonting då utan det fortsätter på samma sätt. Det hade varit roligt om man kunde komma vidare till något annat rum och upptäcka något nytt för man blir ganska så snart uttråkad i rummet. Aktiviteterna är fina men väldigt styrda repetitiva. Min fyraåring frågar flera gånger varför inte Teddy kan gå ut och leka i snön som är utanför fönstret.

Fördelarna med spelet är att det är ett lugnt och trivsamt spel som tränar barnets rumsuppfattning. Det innehåller även lite minnesträning för att komma ihåg vilka foton man samlat i boken och vilka uppgifter man behöver göra fler gånger för att få fler foton. Det som skulle kunna vidareutveckla spelet är om man kom till fler rum eller kunde upptäcka saker utomhus. Eller om aktiviteterna inte var så styrda.

Appen har bakgrundsmusik och har varken text eller tal. Via ett barnlås kan man ta sig till en sida för vuxna. Där finns reklam för företagets andra appar. I övrigt är appen fri från reklam och in-app purchase.

Jag rekommenderar appen främst till barn mellan 2 och 3 år. Även äldre barn kan ha glädje av den men då blir livslängden förmodligen betydligt kortare. Mitt betyg är 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   0 kr 27 aug 2017
Google Play Store
  •   10 kr 27 aug 2017
Amazon Appstore
  •   9 kr 2 apr 2018
  •   11 kr 27 aug 2017
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *