”The Color Bugs” är en underhållande och pedagogisk app med ett bra belöningsmoment

10 – 20 skalbaggar dyker upp i mitten på skärmen och uppgiften består i att dra dem till rätt plats beroende på deras färger.

ANNONS:

Gör man rätt får man en medryckande musiktrudelutt som varar ungefär 15 sekunder, som belöning. Men mina barn älskar denna belöning. Och jag också. Det är intressant hur en så pass enkel belöning kan vara så effektiv.

Totalt finns det 15 nivåer. I början är det relativt enkelt och man drar röda, blåa, gröna och gula skalbaggar till rätt plats. Sedan blir det lite svårare eftersom de färgade skalbaggarna blandas. Klarar man sig till nivå sju så får man se siffror på hur många skalbaggar av en viss färg som skall vara på en viss plats. Då måste man räkna skalbaggarna för att lyckas.

Det går att inaktivera de sista nivåerna om man har ett barn som inte kan räkna ännu.

En annan bra finess är att appen stödjer multi-touch så att fler barn kan spela tillsammans.

Rent grafiskt är appen väldigt enkel. Men i sin enkelhet lyckas appen ändå att övertyga vilket till stor del beror på att den är barnvänlig och har ett roligt belöningsmoment. Betyget blir därför 4 av 5.

Min 2-åring älskar denna app trots att den är så pass enkel i sin uppbyggnad. För äldre barn fungerar den säkert också bra, men hela upplägget är lite barnsligt så därför blir rekommendationen främst barn mellan 2-3 år.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa The Color Bugs för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Karin Ottosson skriver:

    Mina barn på förskolan tycker att appen är väldigt rolig. De dískuterar och hjälper varandra med var skalbaggarna ska ”bo”. Barnen håller på länge och flyttar fram och tillbaka, och påpekar för varandra om en skalbagge är på fel färgruta. Till slut när alla är på rätt plats kommer belöningen, den härliga musiksnutten som barnen gillar. Det är också bra att flera barn kan arbeta tillsammans och hjälpa varandra att flytta, de får träan på att ta hänsyn till och lyssna på varandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *