Detta kluriga spel utspelar sig i ett stort och mystiskt hus som tillhör din excentriska farfar. När man anländer till huset är det tomt. Vad har hänt med farfar? Genom att genomsöka huset, samla ledtrådar och lösa problem får man förhoppningsvis få svar på alla frågor…

Musiken, ljudeffekterna och den vackra grafiken gör att man kommer i stämning redan på menysidan. Spelet inleds med att man står utanför det mystiska och lite spöklika huset Grisly Manor. Farfar har bjudit in, men dörren är låst. Det första problemet man måste lösa är att ta sig in i huset. Väl inne, fortsätter mystiken. Man måste utforska rum för rum, samla föremål och lösa logiska problem och pussel för att ta sig vidare. En nyckel hittas, men vart leder den? I en låda finns en lapp med en sifferkombination, var kan man tänkas använda den? Det går att sätta på vattnet i badkaret, kan man ha nytta av det, tro?

ANNONS:

The Secret of Grisly Manor

The Secret of Grisly Manor

Om man jämför med andra spel i samma genre är The Secret of Grisly Manor ganska kort. Uppskattningsvis ägnade vi ungefär en timme åt att spela igenom det. Visst hade man kunnat önska att det var mer omfattande, men eftersom denna recension är ur ett barnperspektiv så tycker jag faktiskt inte att det enbart är en nackdel. Det finns ett antal rum i huset och man måste även utforska en del av trädgården och ett uthus. Större än så är det inte, vilket gör att man inte går vilse eller tappar bort sig, som man lätt gör i större spel. När man kör fast (och det gör man) så är det vare sig speciellt tidsödande eller frustrerande att går tillbaka och genomsöka alla rum igen för att se vad det är man har missat. Tyvärr upplevde jag spelets upplösning som ett litet antiklimax, jag hade nog önskat något mer dramatiskt.

Tyvärr är spelet på engelska och det är så klart en nackdel när ett barn som inte kan engelska ska spela. Det dyker ganska ofta upp en kort text som för handlingen vidare och ger ledtrådar. De allra flesta av problemen kan man dock lösa utan att kunna läsa texten.

The Secret of Grisly Manor

Från menysidan når man en sida med länkar till andra spel av samma utvecklare samt en sida med några få inställningar. Där kan man öka eller sänka volymen på musiken och ljudeffekterna samt nollställa spelet. Det finns inte möjlighet att spara spelet i flera filer, alltså kan bara en spela åt gången, vilket är lite synd. Det finns ingen reklam från tredje part och ingen funktion för köp inuti appen.

Jag har spelat tillsammans med min åttaåring. Han klarade en hel del av problemen på egen hand, men ibland behövde han hjälp. Vid två tillfällen körde vi fast såpass att vi behövde googla efter walkthrough. Min elvaåring spelade spelet på egen hand, men även han behövde googla några gånger. Jag anser att spelet i första hand passar barn från 7 år och uppåt. Spelet fungerar också bra när flera barn samarbetar.

The Secret of Grisly Manor är en riktigt bra app om man gillar denna typ av spel. Hade det varit på svenska, och om det hade funnits möjligheter till fler spelprofiler, hade det blivit full pott, men vi har bestämt oss för betyg 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en walkthrough (titta inte om du inte vill se lösningen/facit!):

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande sju språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, ryska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   11 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa The Secret of Grisly Manor för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Ingela skriver:

    Har spelat detta med min son på 7år. Han gillade mystiken, problemlösningarna och att det var enkelt att navigera runt i miljön. Han kände sig som en detektiv 🙂 Tyckte dock att spelet tog slut för fort, kändes som ett minispel. Men som ett kortare tidsfördriv eller som ett första ”detektivspel” kan både min son och jag rekommendera det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *