The Tiny Bang Story är ett väldigt vackert äventyrspussel som passar äldre barn, eller vuxen tillsammans med ett yngre barn.

Colibri Games lanserade redan 2011 detta spel för Mac och PC. Sedan några dagar finns det även för iOS och jag är väldigt glad att jag upptäckte det. Spelet tillhör genren ”hidden objects”. Det innebär att det finns en massa saker som gömmer sig i bilder och som man skall hitta.

ANNONS:

Historien är den att en planet träffas av en meteorit. För att återställa planeten och hjälpa de som bor där måste man använda sin fantasi och kreativitet. Man skall laga maskiner och mekanismer och lösa olika pussel. För att klara spelet behöver man ha mycket tålamod och tycka att det är roligt att hitta detaljer i bilder (om inte så är den här appen bra övning).

”The Tiny Bang Story” är egentligen för äldre barn, från 7 år. Men jag har spelat igenom hela spelt med mitt barn, som när vi spelade första gången endast var 4-år. Det gick över förväntan! Det är inte så att det är jag som spelar och hon tittar på, utan vi hjälps åt.

Appen är svår, riktigt svår. Men det är det som är tjusningen med den eftersom man mår så bra när man kommit vidare. Det är väldigt ont om ledtrådar till hur man skall använda appen. Där får den faktiskt ett litet minus. Jag rekommenderar att du som vuxen använder den en stund innan du visar den för något barn, just för att få grepp om hur den fungerar.

Googla på ”the tiny bang story walkthrough” så hittar du mycket information om du kör fast någonstans. Två korta tips från mig: Tryck på myggorna så kan du få hjälp. Pincha med fingrarna vid de saker som du skall leta efter så får du reda på var du skall använda dem.

Bilderna i appen är handmålade. Tillsammans med lugn och fin musik skapas en mysig stämning som passar bra just när man fokuserar. Appen innehåller inte någon text eller tal.

Förutom att det är lite ont om vägledning så finns det ingenting som är dåligt med denna app. Rekommenderas till barn från 7 år och uppåt eller från 4 år med hjälp av vuxen.

Appen innehåller inte reklam eller in-app purchase. Det finns några externa länkar till Facebook och Twitter, men det är inte någonting som stör nämnvärt, och man får ha i åtanke att appen vänder sig både till äldre barn och vuxna.

Betyg: 5 av 5.

Det finns även en lite-version som är gratis om du vill prova först.

Här är en video som visar delar ur spelet:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   55 kr 20 aug 2022
 •   11 kr 14 aug 2022
 •   55 kr 18 jun 2022
 •   0 kr 16 jun 2022
 •   55 kr 28 nov 2021
 •   11 kr 25 nov 2021
 •   55 kr 11 jun 2021
 •   10 kr 4 jun 2021
 •   55 kr 6 maj 2021
Google Play Store
 •   33 kr 12 maj 2021
 •   17 kr 7 maj 2021
 •   33 kr 1 apr 2021
 •   17 kr 27 mar 2021
 •   33 kr 17 feb 2021
 •   16 kr 12 feb 2021
 •   33 kr 9 jan 2021
 •   16 kr 1 jan 2021
 •   33 kr 1 dec 2020
 •   16 kr 26 nov 2020
 •   33 kr 2 okt 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa The Tiny Bang Story för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

13 kommentarer

 1. Johan Nordberg skriver:

  Testade mac-versionen… Otroligt snyggt. Och svårt. 🙂

 2. Susanne skriver:

  Åh vilket fantastiskt spel. Hela familjen har spelat idag. Nu har barnen lagt sig och vi vuxna sitter med var sin padda 🙂

 3. Pappa Johan skriver:

  Ojoj.. Kunde inte sluta spela själv. Nu är första kapitlet avklarat som ingår i gratisversionen. Väldigt väldigt bra spel.

 4. Ewa skriver:

  Jag är inte mycket för spel, men detta var kul. Tur dock att det finns en sida där man kan få tips i början och om man kör fast helt och hållet!

 5. Linda M skriver:

  Både jag och 4,5-åriga sonen är förtjusta i detta spel, och jag längtar efter nästa spel från Colibri Games, snälla skynda er att göra ett nytt lika familjevänligt spel. Sonen spelar det nästan dagligen. Han kan det nästan utantill nu efter säkert 60 omgångar och han tröttnar aldrig. Fantasirikedomen, de underbara bilderna och vackra musiken gör att man gärna vistas där. Även jag tycker det är sympatiskt och var ledsen när jag nått spelets slut. Jag hade helst velat ha ett sista delspel där man skulle fått gå runt på alla de tidigare platserna för att leta ledtrådar.

 6. Birgitta Blixt skriver:

  En fantastisk app som roat både mig och min femåring. Han har säkert spelat spelet 8 gånger vid det här laget, de sista gångerna i stort sett själv. Många av spelen är svåra, men flera av dem har han lärt sig hur de fungerar. Rekommenderar varmt den här appen som ger många timmars förströelse.

 7. Jenny Sander skriver:

  Jag började spela detta själv…och kunde inte sluta! Vissa moment svåra som bara den, men med lite tålamod så… Introducerade spelet för mina barn, pojke 7 och flicka snart 5. Till min stora förtjusning tycker även de om appen, som både är supersnygg, vacker, med bra musik och har lugnande inverkan på båda. Man måste ta sig tid…att fundera och klura.

 8. Ann-Charlotte Högberg skriver:

  Läste recensionen i februari. Köpte appen direkt! Jag har aldrig varit mycket för spel på dator eller dylikt, men denna gillade så mycket. Jag kunde inte sluta spela. Vacker musik, fina bilder och svårt! Håller på och laddar för att spela det en andra gång.

 9. Ann-Charlotte Högberg skriver:

  Kom på att jag måste göra några tillägg. Jag har inte provat appen med några barn. Har inga småbarn hemma. Spelet är för svårt att hinna prova med barnen på förskolan där jag jobbar. För många och små barn i gruppen.

 10. Fantastiskt spel. Vackert och roligt, med skön musik som inramning! Jag och 5-åringen lade mycket tid tillsammans på detta. Vissa delar var svåra även som vuxen.så då kunde han bli lite otålig när vi inte kom vidare, men nu när vi för längesedan kommit igenom hela, sitter han själv och spelar det emellanåt.

 11. Åsa Danvind skriver:

  Ett jättesnyggt och utmanande spel för både barn och vuxna. Kul att spela tillsammans med sina barn!

 12. Marie skriver:

  Det vackraste och mysigaste spelet jag provat. Jag och min 6-åring föll direkt. Vi spelade igenom det intensivt på några dagar. Sen har han kört igenom det flera varv själv, ibland med lite hjälp från mig. Det är lagom svårt och man blir väldigt nöjd när man klarat ett problem. Kul att de kombinerat äventyr med leta saker och klura på problem. Också roligt att man bygger tekniska saker och ska få dem att fungera . Ex tåget som åker iväg. Det roligaste är just detta att det man gör påverka så det händer något med bilderna.
  Ett gammalt dataspel som liknar iden med att man går runt i en fantastisk sagovärld o löser problem och får tekniska saker att fungera är Myst och Riven men det här är barnvänligare.

 13. Eva-Marie Leander skriver:

  Älskar det hela familjen är inblandad! Svårt och klurigt! bra med både vuxna & barn som ser och hittar olika lösningar ihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.