Thinkrolls 2 utmanar och stimulerar problemlösning och upptäckarlust genom kluriga och roliga labyrinter.

Appen Thinkrolls 2 från Avokiddo uppmuntrar spelaren till kreativt och logiskt tänkande och stimulerar nyfikenheten. Det här är uppföljaren till Thinkrolls och upplägget är liknande.

ANNONS:

Som spelare kan man prova sig fram för att klara de kluriga labyrinterna och får samtidigt med sig grundläggande kunskaper inom fysik och problemlösning. Det finns två olika svårighetslägen att välja på med sju olika världar var. Dessa har upp till 118 banor, eller utmaningar/klurigheter, vardera. Totalt finns det 235 banor i appen. När man klarat en bana låses nästa upp.

thinkrolls-2-banor

thinkrolls-2-enkel

Thinkrolls-figurerna rullar som kulor och spelet går ut på att hjälpa dem fram och att ta sig förbi olika hinder på vägen. För att klara det gäller det bland annat att fundera ut hur man bemästrar gravitation, hur man bygger broar för att ta sig över hålor och hur man teleporterar sig. Spelaren får öva på flytkraft och hastighet och hålla koll på elektricitet och vindkraft för att kunna flyga, rulla och studsa till rätt ställe och ta sig till nästa bana.

thinkrolls-2-agg

Varje värld har ett eget tema som gradvis introducerar de nya elementen på ett lättillgängligt sätt och banorna blir svårare efter hand. Spelaren får också träna på att planera sina drag framåt, samt öva tajming och tålamod. Appen stimulerar även finmotorik, minne och uppmärksamhet. Det finns totalt 28 olika Thinkrolls att välja på vilka låses upp efter hand. De små figurerna visar även ett visst mått av känslouttryck. Alla Thinkrolls fungerar på samma sätt, det är bara utseendet som skiljer dem åt.

Båda mina barn (fem och nio år) tycker mycket om Thinkrolls 2 och har spelat igenom alla banor. Barnen tycker att de lätta och de svåra banorna är ganska lika varandra vilket förmodligen beror på att banorna rent utseendemässigt påminner om varandra och att de svåra banorna är väldigt lätta inledningsvis. Svårighetsnivån ökar dock snabbare och ger en bra utmaning även för äldre barn. Appen är mycket uppskattad av alla barn i redaktionens testpatrull. De äldre barnen (7-8 år) efterfrågar dock svårare utmaningar och ännu fler banor.

Jag upplever att appen är barnvänlig och lätt att förstå och de många banorna håller ett bra tag beroende på barnets ålder och spelvana. Det är väldigt positivt med en problemlösningsapp som fungerar även för yngre barn och jag gillar särskilt att den låter spelaren utforska möjliga lösningar i sin egen takt. Man kan upptäcka och lära efterhand och behöver inte vara rädd att göra fel eftersom det finns oändliga försök på varje bana. Efter varje bana belönas man med en ny spelfigur vilket är ett roligt inslag. Det finns däremot inga ledtrådar att ta till hjälp om det skulle uppstå problem så det gäller att fundera ordentligt och att prova sig fram hela tiden. Jag upplever det även positivt att appen inte innehåller tid- eller poängräkning vilket eliminerar stresspåslag.

thinkrolls-2-lampa

Via förstasidan når man inställningarna, skyddat av ett bra barnlås. Där finns information om det pedagogiska syftet med respektive värld och länkar till sociala medier. Via förstasidan når man även reklam för andra appar från samma utvecklare, även detta skyddat av ett barnlås. I inställningarna kan man stänga av bakgrundsmusiken och hantera användare. Upp till sex personer kan dela på samma enhet. För varje användare kan man ställa in namn och svårighetsnivå. Thinkrolls innehåller både musik och ljudeffekter och har en ren och avskalad grafik. Spelet är fritt från text, tal, köp inuti appen och tredjepartsreklam. Det hade dock varit bra om det fanns en inställning för att dölja reklamen helt. För att komma igång att spela krävs inga inställningar utöver valet mellan lätta och svåra banor.

thinkrolls-2-foraldrarinfo

Jag rekommenderar Thinkrolls för barn mellan tre och nio år. Betyget blir fyra av fem möjliga.

Uppdaterat den 14 april 2016
Sedan recensionen skrevs har det tillkommit ännu fler banor och karaktärer. Thinkrolls 2 har visat sig ha lång livslängd och eftersom den är så uppskattad tycker nu redaktionen att appen förtjänar högsta betyg, 5/5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  •   39 kr 13 nov 2018
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Thinkrolls 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Sara skriver:

    Verkar som ett roligt barn alternativ till kluriga liknande spel för äldre. Hur bra är barn låset? Vissa barn appar har för enkla lås där man ska plussa nummer t.ex och barnen listar ut det alldeles för enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *