Den här sidan är till för dig som äger en Android-enhet och är intresserad av att ladda ner appar som är tillfälligt gratis.

Då och då sänker företagen priserna på sina appar. Är det en kraftig prissäkning som vi tror att många är intresserade av tipsar vi om det på sidan billiga appar för Android. Vi har dessutom en sida där vi tipsar om gratis appar för Android. Och då menar vi gratis på riktigt (fri från tredjepartsreklam och köp i appen). Många av de appar som vi listar är permanent gratis – men då och då hittar vi även tillfälligt gratis appar. Detta är alltså betalappar vars pris sjunker tillfälligt till noll.

Besök billiga appar för Android och gratis appar för Android för aktuella tips!

Gratis i Google Play

Google Play är när detta skrivs den butik där de flesta i Sverige köper och laddar ner nya appar. Men tyvärr tillåter inte Google tillfälligt gratis appar i sin butik. Eller rättare sagt, utvecklarna kan sänka priset på en app till noll, men därefter går det inte att höja priset igen. Det är därför väldigt ovanligt att appar i Google Play får sänkt pris till noll.

Google Play erbjuder då och då även rabattkoder som gör att man kan få en betalapp utan kostnad. Dessa koder har begränsad giltighetstid (normalt en vecka). Har man sådan kod löses den in den genom att gå in i Play Butik-appen på Android-enheten och klicka på ”Lös in” i menyn. Samma alternativ finns om man går in på Google Play. Observera att man måste vara inloggad på det Google-konto som Android-enheten är kopplad till.

Du behöver inte bevaka priserna i Google Play – vi gör det åt dig!

Gratis i Amazon

Google Play är inte den enda butiken där man kan handla appar. Ett alternativ är amerikanska Amazon.com. Amazon.com kanske är okänd för dig, men det är faktiskt världens största nätbutik. Många (men inte alla) av de Android-appar vi rekommenderar finns även till salu i Amazon Appstore. En viktig skillnad mellan Google Play och Amazon Appstore är att den senare tillåter att företagen tillfälligt sänker priser till noll. Är man ute efter tillfälligt gratis appar är det alltså framförallt Amazon som man skall fokusera på.

Du behöver inte bevaka priserna i Amazon – vi gör det åt dig!

Amazon – Steg för steg

För att ladda ner en gratis app från Amazon behöver man först ladda ner och installera Amazon Appstore samt skapa ett konto. Detta kostar inte någonting. Amazon Appstore motsvarar Google Play och det är alltså en butik där man kan köpa och ladda ner appar. Observera att apparna i sig är likadana, oavsett vilken butik man använder.

Att ladda ner Amazon Appstore-appen och skapa ett konto är enkelt och tar bara några minuter om man följer våra instruktioner. Man behöver endast göra detta en enda gång.

1. Ladda ner och installera Amazon Appstore-appen genom att klicka på denna länk från din enhet. Eventuellt måste du först tillfälligt godkänna ”Unknown Sources” i inställningarna på din enhet.
ladda-ner-amazon-appstore

2. Registrera ett Amazon-konto. Denna film visar hur det går till samt hur man hoppar över steget att ange kreditkort (man kommer då inte att kunna köpa några betalappar).

Här finns tipsen

Spara tid och läs alltid recensionen av appen ifråga innan du laddar ner. I recensionen finns information om vad det är för en app, hur bra den är, åldersrekommendationer m.m. Observera att vi endast rekommenderar appar som är fria från tredjepartsreklam och köp i appen.

Tips! Skapa ett separat barnkonto på din Android-enhet! Se till att lösenordsskydda alla appköp! Instruktioner finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *