TinyHands Towers 2 är ett enkelt spel som går ut på att bygga ihop olika sorters torn med mellan fyra och sju bitar. Barnet får träna på att sortera bitar i en bestämd ordning, från störst till minst.

TinyHands Towers 2 är uppföljaren till Towers 1 och konceptet är detsamma. Man ska bygga ihop olika typer av torn och man måste sätta bitarna i rätt ordning.

ANNONS:

tinyhands-towers-2

Det finns 15 olika torn att bygga och man når allihop från appens förstasida. Tornen föreställer båtar, fordon, djur och andra föremål. När man trycker på en av figurerna får man först se när tornet byggs ihop. Därefter blandas bitarna, och man ska sätta ihop tornet igen. Man måste följa ordningen, det vill säga störst bit först, sen följer näst störst osv. När man klarat hela tornet följer applåder och ballonger och någonting händer med det som man har byggt ihop. Till exempel kan brandmannen rädda katten i trädet när man har lyckats att bygga ihop brandbilen och prinsessan kan lägga sig och sova när man staplat alla madrasser på sängen. När man har klarat att bygga ihop ett torn kommer det fram en liten flagga vid den figuren på huvudsidan, så att man kan hålla reda på vilka man har klarat. Dessa flaggor försvinner dock till nästa gång man startar appen.

tinyhands-towers-2-ubat

tinyhands-towers-2-skoldpaddor

Det finns två lägen i spelet. Dessa växlar man mellan genom att peka på en glödlampa i ena hörnet. När glödlampan är tänd visas konturer av var bitarna ska sitta, vilket gör det hela lite lättare.

Spelet innehåller inget tal eller text, har diskret och lugn musik, enkla ljudeffekter och färgglada bilder. Det finns möjlighet att sätta på och stänga av musik och ljudeffekter. Förutom på den barnlåsta föräldrasidan finna inga externa länkar och spelet är fritt från funktion för köp-inuti-appen.

Towers 2 är ett trevligt och enkelt spel som passar för de yngsta barnen. Utvecklarna rekommenderar appen från 2 år. De anger att Towers 2 är lite svårare än föregångaren. Den största skillnaden består i att något händer med det man har byggt ihop samt att vissa torn byggs från vänster till höger istället för nerifrån och upp. Möjligen är tornen i tvåan något mer avancerade, men skillnaden är marginell. De i redaktionen som har testat appen anser att den passar bäst för barn mellan 2 och 3 år. Min spontana reaktion var att appen inte skulle ha så lång livslängd, då den är väldigt enkel och inte bjuder på mycket variation. Men min 2,5-åring är väldigt förtjust och sitter länge med appen samt återkommer till den gång på gång. Jag ger spelet betyg 3 och rekommenderar den främst för barn i 2-3-årsåldern.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   59 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa TinyHands Towers 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *