I Tizzy Cowboys and Cowgirls samlar man stjärnor med häst och vagn och utför åtta olika uppdrag längs med en väg.

Tizzy Cowboys and Cowgirls är näst intill identisk med sin föregångare Tizzy Driving Adventure. Det som egentligen skiljer apparna åt är bakgrundstemat.

När man startar appen väljer man först om man vill spela med en pojk- eller flickcowboy. Man får sedan köra runt med häst och vagn längs en rund vägslinga och samla stjärnor. På skärmen ser man en del av vagnen, kusken och hästen bakifrån och styr sen hela ekipaget genom att luta sin enhet åt sidorna. Det går inte köra av vägen men kommer inte hästhuvudet på stjärnorna kan man missa dem.

Tizzy Cowboys Cowgirls

ANNONS:

Tizzy Cowboys Cowgirls

Utefter vägen finns det stopp i form av åtta korta minispel. Ordningen på spelen varierar men innehållet är alltid detsamma. I dessa ska man mata fiskar, pussla ihop sex pusselbitar, följa flaggor på en kartbild, tvätta vagnen, hjälpa ankor över vägen, kika efter fåglar, plocka mogna kaktusfrukter och ställa in matvaror efter storlek i ett skåp.

Tizzy Cowboys Cowgirls

Fyra gånger längs vägen när det är natt och sovdags och när man kommit hem igen får man se hur många stjärnor man lyckats samla ihop. Förutom stjärnsamlandet längs vägen finns det inget tävlingsmoment eller tidspress och det går inte att misslyckas, vilket nog passar bra för flertalet av användarna i appens målgrupp.

Appens utförande är väldigt barnvänligt och det är lätt även för ett mindre barn att räkna ut vad som ska göras. Den innehåller inget tal och alla instruktioner ges genom pilar och tydliga bilder.

Tizzy Cowboys and Cowgirls är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Länkar till App Store, samt föräldrasidan med ljudinställningar och betygslänkar är säkrade med barnlås.

Min fem och ett halvt åring har testat appen och hon tyckte det var kul både att styra vagnen och att göra de olika uppgifterna. Glada stjärnor i belöning är alltid lite extra motiverande och uppmuntrande. Hon kommenterade att det det var nästan samma spel som i Tizzy Driving Adventure men att det inte gjorde något för det var roligare att åka häst och vagn. Hela upplägget känns dock alldeles för lätt för henne och jag tror att Tizzy Cowboys and Cowgirls passar bättre för lite yngre barn mellan två och fyra år.

Tizzy Cowboys and Cowgirls erbjuder en stunds rolig underhållning men vi tycker att spelet är lite kort och saknar fler minispel. I stället för att bara variera platserna på spelen så hade deras innehåll och utformning gärna kunnat varierats. Betyget blir en trea.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. För iPhone/iPad och för Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Tizzy Cowboys and Cowgirls för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *