I Tizzys Driving Adventure använder man enheten som ratt och stannar för att spela olika minispel längs med vägen.

När man startar appen väljer man först om man vill spela med en pojke eller flicka. Man får sedan köra runt med bil och husvagn längs en väg. För att styra bilen så använder man sin telefon eller platta som ratt och vrider den åt höger och vänster. Det krävs inga stora rörelser men är man orolig för att barnet ska tappa ipaden kan det lämpligtvis sitta i en mjuk soffa eller säng. På skärmen har man bilens instrumentpanel framför sig och barnet får känslan av att det kör bilen själv. Förutom att starta bilen med hjälp av nyckeln så kan man även sätta på vindrutetorkarna och tuta. Under tiden som barnet kör ska det försöka samla stjärnor genom att köra in i dem. Det går inte köra av vägen men det är lätt att missa en del av stjärnorna om man inte kör precis rätt på dem.

Tizzy Driving Adventure

Tizzy Driving Adventure

ANNONS:

Utefter vägen finns det stopp i form åtta olika minispel. Ordningen på spelen varierar men innehållet är alltid detsamma. I dessa ska man mata fiskar, pussla ihop sex pusselbitar, rita en stjärna på en karta, tvätta bilen, hjälpa ankor över vägen, kika efter fåglar, plocka jordgubbar och ställa in matvaror i ett skåp.

Tizzy Driving Adventure

När man klarat hela spelet får man veta hur många stjärnor man lyckats samla ihop men i övrigt förkommer inga tävlingsmoment eller tidspress, vilket passar appens målgrupp.

Appens utförande är väldigt barnvänligt och det är lätt även för ett mindre barn att räkna ut vad som ska göras. Den innehåller inget tal och alla instruktioner ges genom tydliga och blinkande bilder. Bakgrundsmusiken och ljudet kan stängas av om så önskas men jag rekommenderar att man behåller ljudet på då detta förstärker spelupplevelsen i form av till exempel motorljud när man startar bilen.

Min fyraåring har testat Tizzy Driving Adventure och hon tyckte det var väldigt kul att styra bilen genom att vrida på ipaden. Hon klarade lätt av alla minispelen utan hjälp och de var på gränsen för lätta för henne. Hon utstrålade dock en stor glädje och det går nästan att se hur hennes självkänsla ökar när hon klarar ett spel helt på egen hand så spelet gav henne precis det hon behöver.

Tizzy Driving Adventure saknar externa länkar och det finns ingen möjlighet till köp inuti appen. Däremot finns det på inställningssidan länkar till utvecklarens övriga appar.

Det enda som jag kan sakna är lite fler minispel. I stället för att bara variera platserna på spelen så hade deras innehåll och utformning gärna kunnat varierats. Det hade även varit ett trevligt spelmoment att få välja färg på bilen själv.

Jag rekommenderar Tizzy Driving Adventure till barn mellan två och fyra år. Betyget blir en trea.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp: för iPhone/iPad och för Android (Google Play, Amazon).

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   27 kr 2 apr 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Tizzy Driving Adventure för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Åsa skriver:

    Denna app är för enkel för min bilintresserade 4-åring. För enkla minispel, dålig variation i appen och för trivialt bilkörningsmoment gör att denna app nog vänder sig till mindre fordonsintresserade barn.
    Jag kan tyvärr inte rekommendera denna app.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *