I Tizzy Veterinarian kan ditt barn leka veterinär och undersöka djur.

I den här appen, som påminner väldigt mycket om Toca Doctor, leker man veterinär. Man får undersöka sex olika djur och se till att de mår bra. Detta sker via 24 olika mini-spel inuti de olika djuren.

ANNONS:

Man kan själv välja vilket av de sex djuren man vill undersöka. På en röntgenbild kan man sedan välja bland fyra olika punkter som motsvaras av olika minispel. Katten har gjort illa svansen och pappegojan har fått ett kex i strupen. Problemen för de stackars djuren är många och varje spel har sin egen lilla utmaning. Men svårighetsnivån är lätt och appen passar därför de allra yngsta barnen.

”Tizzy Veterinarian” saknar annonser och i-app-köp. Dessutom är den intuitiv och innehåller inte något tal. Den saknar även stressmoment och poängräkning. Perfekt för målgruppen med andra ord.

Grafiken, ljud och animationer är trevliga. Varje gång man klarar av ett minispel får man jubel som belöning. Antal spel är som sagt många och belöningsmomenten är bra (men skulle kunna varit bättre). Jag tror det här är ett spel som man spelar då och då men kanske inte under så lång stund varje gång.

Appen passar för barn mellan 2 och 4 år. Betyg 3 av 5.

Tizzy Veterinarian finns i gratisversion för den som vill testa innan köp. För iPhone, iPad och Android.

Uppdaterat den 20 oktober 2012
HappyKids Veterinarian har bytt namn till Tizzy Veterinarian. Appen finns nu även för Android: Google Play.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 3 okt 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Tizzy Veterinarian för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Susanne skriver:

  Min treåring gillar spelet och spelar det ofta, hon spelar igenom alla djur ett par gånger när hon spelar. Vi skulle önskat en lite variation genom en kanin eller marsvin att ta hand om också, eller varför inte en orm 🙂

 2. Maria skriver:

  Min fyraåring gillar det här spelet och återkommer gärna med jämna mellanrum när hon får ha ipaden för sig själv. Hon har inget större tålamod när saker inte går som hon vill och den här appen är på rätt nivå för att hon ska klara allt utan några problem alls. Egentligen är väl nivån lite för lätt för henne men hon stortrivs när hon på ett snabbt och lätt sätt kan få bekräftelse för det hon gör. Det brukar dock bara bli ett eller möjligtvis två djur som blir behandlade i taget innan hon ska gå vidare till nästa app.

  Storasyster på sex år har nog däremot bara spelat spelet en gång och det tycker jag visar på att nivån är alldeles för lätt.

  som vuxen hade jag önskat att djuren inte alltid hade samma sjukdomar utan att det hade funnits någon typ av slumpmässig variation på dem. Tror att det hade kunnat öka appens hållbarhet betydligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *