Hoppa in i djurtransporten och ta hand om de sjuka djuren i den stora djurparken! Appen innehåller 23 minispel.

Tizzy Zoo Veterinarian innehåller flera olika minispel där man får ta hand om mer än femton olika djur från olika världsdelar. När spelet börjar får man sätta ihop sin egen djursjukvårdare: pojke eller flicka, ögonfärg, hårfärg, hudfärg och till sist färg på sjukväskan. Sedan kör man iväg i djurtransporten och hämtar sjuka djur till djurkliniken. Spelplanen ser ut som ett zoo där varje världsdel har sitt område. I varje världsdel bor flera olika djur, allt från elefanter och zebror till älgar och pingviner. Totalt finns det 23 djur i spelet men i varje spelomgång slumpas tre djur fram att välja på. När man är framme vid undersökningsrummet med sitt sjuka djur startar ett minispel. Det kan vara att ge en spruta, plocka loppor ur pälsen eller gipsa ett brutet ben.

tizzy-zoo-veterinarian-djurpark

tizzy-zoo-veterinarian-bota

ANNONS:

När uppdraget är färdigt belönas man med ett stjärnregn och en stämpel i anteckningsboken innan det är dags att köra iväg och välja ett nytt djur att ta hand om.

tizzy-zoo-veterinarian-diplom

Spelet påminner mycket om Tizzy Veterinarian som vi recenserat tidigare. Skillnaden består mest i att det nu finns betydligt fler djur att ta hand om. Däremot är det ungefär samma sjukdomar och skador som ska behandlas. Min sexåriga dotter är egentligen lite för stor för den här appen men hon har alltid älskat att leka veterinär och tittar gärna på tv-program om sjuka djur så hon har suttit en del och spelat, trots att minispelen är enkla. I redaktionen har barn i tre-fyra årsåldern haft mest utbyte av appen.

Tizzy Zoo Veterinarian är ett trevligt spel för mindre barn. Det kräver inte särskilt mycket funderande för att man ska komma igång och de flesta minispelen fungerar bra för barn från två år. Några minispel kräver dock lite bättre finmotorik och kan vara svåra för yngre barn. Appen är intuitiv och innehåller inte något tal. Den saknar även stressmoment och poängräkning vilket är perfekt för målgruppen. Den ojämna svårighetsgraden och det faktum att man inte själv kan styra vilket minispel man ska komma till gör att betyget landar på en trea.

Appen saknar annonser och i-app-köp. Föräldrainformation och länkar till företagets tidigare appar är dolt bakom barnlås. Tizzy Zoo Veterinarian finns för iPhone, iPad och Android. Vi har testat iPad-versionen.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android (Google Play, Amazon)

Betyg: 3 av 5

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   27 kr 2 apr 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Tizzy Zoo Veterinarian för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *