Toca Birthday Party är en rolig, intuitiv, lättanvänd och social app där man bjuder sina vänner eller gosedjur på tårta.

Det här är en uppföljare till Toca Tea Party. I Toca Birthday Party väljer man en av tre tårtor; en pandatårta, en draktårta eller en gräddig regnbågstårta. Därefter kan man placera ut tre tallrikar på bordet. Även här finns det tre olika sorter att välja mellan. Till sist får man välja en present, det finns tre inslagna paket att välja mellan.

ANNONS:

Toca Birhday Party

Totalt kan man vara tre som leker kalas tillsammans. Men är man ensam kan man, precis som i Toca Tea Party, bjuda in sina gosedjur. En sak som är fiffig är att man kan leka med appen samtidigt med sina vänner. Appen stödjer nämligen multitouch.

Själva kalaset i Toca Birthday Party går till så att tårtan delas och det dyker upp tända stearinljus i den. Ljuset släcks ner och genom att ta med fingrarna på ljusen så blåses de ut. Därefter dyker det upp en kanna med saft och tre glas. På bordet finns även partypoppers med konfetti i.

Deltagarna kan nu servera saft genom att dra saften till glasen. Tårtbitarna äter man genom att dra en tårtbit till tallriken och trycka på den. Genom att trycka på en partypopper skjuter den ut konfetti.

En av deltagarna får öppna presenten. Det gör man genom att trycka på paketet några gånger. Inuti finns en docka, en robot eller en dinosaurie. Trycker man på presenten låter den och animeras. Mycket gulligt. När hela tårtan är uppäten är det dags att diska och man kan därefter spela om om man vill.

Toca Birthday Party har riktigt snygg och färgglad grafik och även ljudeffekterna är av hög kvalité. I samband med att man skall blåsa ut ljusen spelas en fin, av utvecklaren komponerad, födelsedagsmelodi.

Mina barn tycker att denna app är rolig, även om de inte spelar så jättelånga stunder åt gången har den haft lång livslängd hos oss. Det kan tyckas att innehållet är lite torftigt, men det beror nog hur man ser på saken. Det finns inga särskilda mål i appen utan det är upp till den som leker att själv bestämma vad som händer. Ungefär som vilken traditionell leksak som helst.

Appen är fri från tredjepatsreklam och ytterligare köp. Det finns dock lite reklam för andra appar av Toca Boca. Den kan man stänga av helt genom att gå in i Inställningar-appen, välja Toca Birthday Party och slå av ”Toca News”.

Ur en pedagogisk synvinkel kan appen stimulera barns fantasi. Spelar man med andra övar man dessutom upp sin sociala förmåga. Eftersom det endast finns en present måste barnen lära sig att lösa konflikter, att kommunicera och att turas om.

Jag rekommenderar appen för barn mellan 2 och 4 år.

Toca Tea Party får betyg 4 av 5.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 3 okt 2019
 •   40 kr 1 aug 2019
 •   10 kr 31 jul 2019
 •   40 kr 31 jul 2019
 •   10 kr 25 jul 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Birthday Party för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

 1. Maria skriver:

  Detta är en av favoriterna på förskolan där jag arbetar med barn 3-6 år. De tycker om att få välja duk, fat, tårta mm. Samarbetet, diskusionerna och kommunikationen mellan barnen är hög.

 2. Veronica Garthman skriver:

  Denna app har varit en av min snart 3 åriga dotters favorit sedan snart ett år tillbaka. Hon dukar, väljer paket och sjunger. Frågar oss alltid om vi vill ha mer tårta och älskar när vi smäller konfettin. Lekfullheten i denna app begränsas bara av användaren själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *