I Toca Dance får man möjlighet att skapa sitt eget dansuppträdande från början till slut. Man väljer dansare, klädsel, musik och skapar därefter en koreografi som sedan framförs på scen inför publik.

Toca Dance är uppbyggt som att man går igenom olika rum. I första rummet väljer man sina dansare, upp till tre personer. I andra rummet kan man byta dansarnas klädsel. Det finns många dansare och klädstilar att välja på.

ANNONS:

Toca Dance

Toca Dance

I nästa rum träffar dansarna koreografen vars danssteg och rörelser man kan ändra hur man vill för att skapa sitt eget dansuppträdande. Dansen är indelad i sekvenser som representeras av varsin cirkel på skärmen. Varje sekvens loopas och man har möjlighet att styra huvud-, ben- och armrörelser individuellt. Massor av möjligheter att skaka rumpa med andra ord. Sekvenserna kan sedan placeras i den ordning man själv önskar. Blir det för ansträngade blir koreografen röd i ansiktet och börjar svettas.

Toca Dance

Därefter går man in i nästa rum som är scenen och innan ridån går upp finns det möjligheter att ändra dansarnas storlek, scenens bakgrund, musik och lägga på effekter som rök och eld. När showen börjar visas dansen och rörelserna i den ordning som man tidigare bestämt. Under showen finns möjlighet att kontrollera rök, fyrverkerier, konfetti och andra specialeffekter. Här finns det knappar där man kan styra den osynliga publiken: applåder, pinsamma pruttljud, kasta bananskal eller godis på dansarna för att nämna några. Efter framträdandet kan man se hela det inspelade numret, spara det, gå tillbaka och finjustera koreografin, eller kasta och börja om på nytt.

toca-dance-show-1

Toca Dance

Toca Dance är en app som är enkel att använda. Den är barnvänlig, färgglad och uppmuntrar till lek och skratt. Dansnumret kan göras enkelt och snabbt genom att man väljer de förprogrammerade rörelserna eller så finns det möjlighet för noggrant finlir i synk till musiken. Det finns inget rätt eller fel.

Vår 8- och 10-åring har testat appen och båda blev förtjusta i den. Vår yngsta är 2 år blev också nyfiken på spelet och ville vara med och skapa dansuppträdande. Barnen uppskattade valfriheten och möjligheten att kunna styra dansstegen precist. De blev glatt överraskade av att framträdandet på scenen spelades in och därefter kunde ses om och om igen.

Vi tycker appen är rolig och kul att spela. Den funkar för barn att sitta med själv och tycka det är både roligt och underhållande, eller som våra barn – att visa upp sina dansuppträdanden för varandra och se vem som kan bjuda på flest skratt.

Det finns en rejäl uppsättning scenkläder att välja mellan. Musiken är bra, men vi hade gärna sett ett större urval av musik och fler musikkategorier. För att det ska gå lätt att byta låt har man valt att låta all musik hålla samma tempo, vilket ju har både för- och nackdelar. Vi saknade också fler danssteg, t.ex. att snurra runt.

Vi blev också lite besvikna på att Toca Dance inte inspirerade mer till fysisk dans. Med tanke på den fina koreografi-funktionen i appen så känns steget inte så långt till ett slags utlärningsläge, där barn kunde lära sig nya danssteg under ledning av koreografen. Det finns generellt väldigt få appar som inspirerar barn att röra på sig – Toca Dance hade med små förändringar kunnat vara en av dem.

Appen innehåller ingen tredjepartsreklam eller köp inuti appen. Det finns en föräldrainformationssida och reklam för utvecklarens andra appar, men båda dessa går att stänga av helt i enhetens inställningar.

Vi rekommenderar appen till barn mellan 3 och 10 år. Betyget blir en fyra.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Uppdaterat den 26:e maj 2016
Det har tillkommit två nya karaktärer och flera nya plagg. Det finns bland annat neon-kläder, glasögon och skor som alla lyser i mörkret. Tre nya låtar har också tillkommit.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Dance för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *