I denna app får man fritt och kreativt skapa egna frisyrer och utseende. Det finns även möjlighet att fixa skägg och mustasch samt att byta kläder och accessoarer.

Toca Boca har tidigare gjort fyra olika appar i Hair Salon-serien – Toca Hair Salon, Toca Hair Salon 2, Toca Hair Salon: Christmas och Toca Hair Salon Me. Den här nya appen, Toca Hair Salon 3, är en vidareutveckling av framförallt Hair Salon och Hair Salon 2, men med fler funktioner.

ANNONS:

När man öppnar appen får man upp fyra olika karaktärer att välja mellan, vill man inte ha någon av dem så kan man trycka på en knapp och slumpa fram fyra nya. Den karaktär man väljer har redan någon typ av frisyr och ibland skägg, men det går sedan att fritt ändra detta genom tillväxtserum, färger, locktänger, plattång, kam, sax, rakhyvel och många andra funktioner. Det går även att tvätta, skölja och torka håret samt att byta bakgrund, kläder och accessoarer. En rolig nyhet i denna version är att det nu går att fläta håret i två olika flätstorlekar – en bra funktion som gör fler frisyrer möjliga!

Barn som redan gillar någon av de andra Hair Salon-apparna kommer säkert uppskatta denna också. För den som ännu inte har någon av de tidigare versionerna rekommenderar jag att ladda ner den här, eftersom den har flest funktioner. Det finns även fler hårtyper och större urval av karaktärer.

Jag har provat appen med min sexåring som tycker att den är rolig och gärna fixar olika tokiga frisyrer. Vi har redan de tidigare apparna men upplever den här som bättre, framförallt tyckte mitt barn att det var kul att kunna göra flätor.

Toca Hair Salon 3 innehåller inga köp inuti appen. Det finns reklam för utvecklarens andra appar, och på en speciell föräldrasida finns länkar till Facebook och hemsida. Båda dessa skyddas dock av ett barnlås, och går dessutom att helt stänga av i inställningarna på sin enhet. Mycket barnvänligt och bra! Man kan där även stänga av musiken.

Toca Hair Salon 3 är enkel och intuitiv att använda även för små barn, och innehåller inte tal eller text. Jag rekommenderar appen för åldrarna 3-7 år, även om både äldre och yngre också kan ha glädje av den. Precis som tidigare versioner av det här konceptet är Toca Hair Salon 3 en bra, kreativ och rolig app som erbjuder många timmars spelglädje. Betyget blir 5 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Hair Salon 3 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.