Toca Hair Salon Me är en vidareutveckling av Toca Hair Salon 2, nu finns möjlighet att klippa och styla sig själv eller andra. Resultatet är förvånansvärt verklighetstroget med minspel och proportioner.

Det går att klippa, kamma, raka, locka, platta ut, schamponera, färga, förlänga, föna och flera andra funktioner. När man fixat håret går det även att sätta på olika accessoarer (som hattar, näsor, rosetter och glasögon). Man kan dessutom ta bilder på resultatet mot olika bakgrunder. Det går även att lägga in egna bakgrunder, dock måste dessa redan finnas i bildmappen på enheten (man kan inte ta bakgrundsbilder direkt i appen).

ANNONS:

toca-hair-salon-me-exempel1

Föregångarna till denna app, Toca Hair Salon och Toca Hair Salon 2, är väldigt uppskattade appar som har lång hållbarhet. Och Toca Hair Salon Me är faktiskt ännu roligare, det är riktigt kul att kunna lägga in sig själv eller andra och fixa till galna frisyrer och accessoarer. Man kan använda bilder ur kamerarullen eller ta kort direkt i appen. För att resultatet ska bli bra bör man ta en bild på ett ansikte i bra ljus rakt framifrån. Man justerar därefter storleken och passar in i en av fyra färdiga ansiktsformer. Sedan markerar man var ögonen och munnen är, innan man kommer vidare till friserandet. Dessa inställningar av ansiktet kan vara lite svåra för ett barn att klara själv, åtminstone före ca 6-7 års ålder. Det innebär att en vuxen behöver hjälpa till i början, sedan är dock själva stylandet enkelt och intuitivt. Tyvärr finns det inga färdiga ansikten, och man kan heller inte spara de ansikten man redan lagt in och justerat (de finns kvar i kamerarullen, men då måste man göra inställningarna på nytt). Appen hade blivit barnvänligare om det fanns färdiga ansikten eller möjlighet att spara de man redan ställt in. Med hjälp av de inställningar och markeringar man gör klarar appen att utforma ett riktigt verklighetstroget minspel, med blinkningar och munrörelser. Kul!

toca-hair-salon-me-inpassning

toca-hair-salon-me-mun-ogon

Toca Hair Salon Me är kreativ och rolig att jobba med. Appen kan också användas pedagogiskt, till exempel för att diskutera vad som är okej att göra med bilder på sig själv och på andra. Får man ta kort på någon som inte vill? Måste man be om lov innan man ändrar någons hår eller sätter på en lösnäsa? Får man spara eller visa bilderna hur och för vem man vill? Det här är frågor som är väldigt viktiga för barn att prata om redan tidigt och få guidning av vuxna om hur man hanterar digitala bilder. Jag upplever att denna app på ett lekfullt sätt öppnar upp för sådana diskussioner. Det går också att använda den som förberedelse inför att gå till frisören, eller för att våga leka med sitt utseende och stärka sin självkänsla. Utöver detta lockar det förstås till många skratt att fixa till sina föräldrar, syskon, vänner eller gosedjur så att de ser galna och konstiga ut.

toca-hair-salon-me-exempel2

Toca Hair Salon Me innehåller inga köp inuti appen. Det finns reklam för utvecklarens andra appar (”Toca News”), och på en speciell föräldrasida (”For Parents”) finns länkar till Facebook och hemsida. Båda dessa skyddas dock av ett bra barnlås, och går dessutom att helt stänga av i Inställningar-appen på sin enhet. Mycket barnvänligt och bra! Första gången man startar appen får man godkänna att den får åtkomst till ens bilder, svarar man nej här så fungerar inte appen. Det kan därför vara bra att en vuxen startar appen första gången, även om det också går att ändra i inställningarna i efterhand. Vi har testat appen på iPad.

Några förbättringar jag gärna skulle vilja se är möjlighet att ändra kläder (allra helst en integrering med Toca Tailor), möjlighet att ta bakgrundsbilder direkt i appen och möjlighet att spara tidigare inställda ansikten så att de kan användas igen utan att göra om processen.

Jag rekommenderar appen från ca 6-7 år på egen hand, eller från ca 2 år med hjälp av vuxen. Appen känns som en unik och rolig utveckling av ett tidigare bra koncept, och får därför en femma i betyg.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 1 okt 2019
  •   40 kr 31 jul 2019
  •   10 kr 25 jul 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   36 kr 22 nov 2019
  •   9 kr 15 nov 2019
  •   36 kr 23 jul 2019
  •   9 kr 15 jul 2019
  •   36 kr 22 nov 2018
  •   9 kr 15 nov 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Hair Salon Me för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *