Klipp, kamma, blås och färga håret på sex olika karaktärer i denna nytänkande app från Toca Boca.

Den här appen utspelar sig hos frisören. Man väljer en av sex karaktärer och kan sedan gå loss på dess hår. Klipp av allt eller låt håret växa ut. Färga håret i 12 olika färger och blås det åt valfritt håll. Karaktärerna blir på sämre/bättre humör beroende på hur du klipper. Och inifrån appen kan man ta foton på sin karaktär och spara det bland sina bilder.

ANNONS:

toca-hair-salon-karaktarer

Det går även att duscha, schamponera och torka håret. Och när man är färdig kan man sätta på olika tillbehör (blomma, spännen, m.m.).

toca-hair-salon-duscha

toca-hair-salon-rodharig

Precis som Toca Bocas övriga appar så är det här inte något spel. Det finns inget sätt att vinna och det är ingen tidspress. Här kan barnen få utlopp för sin kreativitet i sin egen takt, och de olika karaktärerna gör att man kan hålla på länge.

Min dotter har haft Toca Hair Salon sedan den släpptes i början på sommaren 2011, och hon använder den fortfarande – så det är lång hållbarhet på denna app.

Appen är enkel att använda. Allt är intuitivt – precis som det bör vara med appar för barn. Jag tror att barn från 3 år och uppåt har glädje av Toca Hair Salon.

Detta är en riktigt bra app och betyget blir därför högsta möjliga, 5 av 5 4 av 5. Toca Boca har numera en ännu bättre app som heter Toca Hair Salon 2.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Hair Salon för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

  1. Martin skriver:

    Den här och alla de andra Toca Boca-apparna är skitbra. Bra ljud, sköna illustrationer. Min dotter, och flera jämnåriga vänner, har spelar dessa sedan de var lite över två år.

  2. Sofia Bringhed Rosendahl skriver:

    Min dotter, nu drygt 3,5 år älskar den här appen. Minns inte riktigt när vi laddade ner den men det är åtminstone ett halvår sedan och hon använder den fortfarande. Ofta hittar jag bilder på min iPad från hennes friserade figurer. Ett tag pratade hon mycket om att hon skulle bli frisör när hon blev stor, inspirerad av Toca Hair Salon. Det är också bra att hon får lära sig att hantera de olika känsloyttringarna, att någon blir besviken eller glad över en ny frisyr eller färg t.e.x.

  3. Nettan skriver:

    Både jag, min sjuåriga dotter och min treårige son ger tummen upp till denna och alla andra TocaBoca-appar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *