I Toca House hjälper man fem personer att diska, putsa fönster, klippa gräsmattan och med annat hushållsarbete

Toca Boca är tillbaka med en ny app för de yngsta barnen. I denna app finns minispel där man hjälper fem karaktärer med hushållsarbetet i ett femvåningshus och en trädgård. Totalt finns det 19 minispel.

ANNONS:

Toca House

Det här är de spel som ingår på de olika våningsplanen:

 • I badrummet kan man sopa, skura, dammsuga, torka golvet med trasa och bada
 • I vardagsrummet kan man sopa, skura, dammsuga, tända brasa och hänga tavlor
 • I tvättstugan kan man sopa, skura, dammsuga, putsa fönster, tvätta, hänga tvätt och stryka
 • I köket kan man sopa, skura, dammsuga, diska och lägga in mat i kylen
 • På framsidan av huset kan man dela ut presenter, sortera post och sortera bär
 • I trädgården kan man klippa gräsmattan, sortera löv och sortera blommor

Toca House

Toca House

Som synes finns väldigt mycket att göra. Den som är observant ser dock att en del minispel återkommer på flera våningar. Framförallt sopa, dammsuga och skura golvet. Alla spel är av väldigt enkel karaktär och det går inte att göra fel. Enligt Toca Boca är tanken med appen är att etablera städning som någonting roligt redan tidigt i livet vilket kan vara stor nytta när man växer upp och så småningom skall hantera ett eget hushåll.

Tanken med appen är väldigt god. Och överlag gillar jag de olika minispelen. Toca House har, precis som Toca Bocas tidigare appar, väldigt hög kvalitét när det gäller både grafik och ljud. Appen är väldigt intuitiv och saknar helt tal.

Som förälder kan man använda appen som ett underlag när man pratar om de olika rummen i hemmet och vilka funktioner som finns där. Finns det likheter med appen? Varför skall man städa? Hur kan man göra städning till någonting roligt? Finns det aktiviteter som endast vuxna kan göra? Varför? Vad händer om man slutar dammsuga eller diska?

Några spel, som till exempel när man skall sortera löv, blommor, post och bär, skiljer sig från övriga i och med att det krävs mer eftertanke för att göra rätt. De andra spelen är väldigt enkla. Nästan för enkla. Jag kan visserligen hålla med om att dammsugning inte är så väldigt komplicerat men hade ändå önskat att utvecklaren hade gjort det snäppet roligare och mer av spelkaraktär. Barn tycker om att utmanas. Nu blir det mer en repetitiv uppgift som återkommer om och om igen i olika former (sopa, dammsuga, skura) och dessutom på olika våningsplan. Det tror jag tyvärr påverkar hållbarheten negativt.

Toca House

Mina äldsta barn är 4 och 2 år. De tycker för det mesta att det är roligt att hjälpa till hemma och har minispis med diskho, mini-strykgärn och sopborstar och moppar. Men de får även hjälpa till med riktigt hushållsarbete som att lägga tvätt i tvättmaskinen osv.. Rent generellt tror jag att yngre barn faktiskt gillar att hjälpa till med ”vuxenhushållsarbete”. Däremot är det inte lika roligt att ställa tillbaka leksaker när de lekt färdigt med dem. Anledningen att jag nämner detta är att jag tycker att det är synd att appen inte innehåller städmoment som är mer barnspecifika. Sortera leksaker hade annars varit ett passande spel i den här appen.

Min 4-åring och jag hade svårt att nå två av spelen; sortera bär och sortera post. Dessa två spel dyker nämligen inte alltid upp. Själv lyckades jag få fram dem efter att ha ”dela ut presenter” några gånger efter varandra. Det finns förmodligen ett enklare sätt men varken jag eller min 4-åring har hittat det. Dela ut presenter var förresten ett lite konstigt moment som inte riktigt passade in bland de övriga spelen.

Toca House

Överlag är det här en bra app. Jag gillar särskilt sorterings-spelen och belöningsmomenten. De spel där man sopar/skurar/dammsuger skulle med fördel kunna göras lite mer utmanande. Jag rekommenderar appen till barn mellan 2 och 4 år. Ju yngre barn desto roligare har man nog eftersom appen är ganska repetitiv.

Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. I enhetens inställningar kan man stänga av reklamen för utvecklarnas appar.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca House för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. magnus skriver:

  Min 3 åriga son älskar de andra spelen från toca boca, men detta tröttnade han på väldigt snabbt :/ tror det var för att det var samma sak överallt.. bara flytta saker från en sida till en annan eller torka upp saker. vet inte har inte tittat på det själv än, då han stängde det och tog andra appar istället.. tyvärr.. känns som de 15:- var bortkastade. sämsta appen från toca boca hittills. enligt vad jag kan tolka från min son

 2. magnus skriver:

  Rätt att sänka det.. min son har inte öppnat det sen första dagen då jag köpte det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *