Det här är en matlagningsapp där man får laga mat olika slags mat till två monster. Man väljer bland olika ingredienser och kan laga till maten på olika sätt.

Toca Kitchen Monsters är en ny app från Toca Boca. Precis som i Toca Kitchen går det ut på att laga mat åt olika karaktärer. Denna gång är det två (snälla) monster som är hungriga. Man väljer ingredienser från en kyl och kan laga till maten på olika sätt. Det roliga är att testa olika rätter för att lista ut vem som gillar vad.

ANNONS:

Den som spelat Toca Kitchen känner igen sig till stora delar. Köket i den nya appen är lite smutsigare och i kylskåpet hittar man nu en blå ”monsterrova” som antar olika färger beroende på hur man tillagar den.

Det finns en stor blandning av mat. Både grönsaker, kött, fisk och frukt ligger i kylskåpet och väntar på att bli uppätna. För att servera maten till karaktären drar man den från kylskåpet till tallriken. Därefter kan man dra den in i munnen på monstret. Många ingredienser måste dock tillagas för att monstret skall gilla att äta dem. Inget monster verkar gilla broccoli, hur man än tillagar. I Inställningar-appen kan man ställa in så att allt kött försvinner från kylskåpet. Bra för vegetarianer.

För att tillaga maten drar man den från kylskåpet till den högra delen av skärmen. Där finns en massa olika redskap att välja mellan. En matberedare, en gryta där man koka maten, en skärbräda med en kniv, en stekpanna och en mikrovågsugn. Det går att tillaga mat genom att använda ett eller flera av redskapen. När man tillagar maten ändrar den både form och färg.

Som det förmodligen framgår finns det väldigt många möjligheter att experimentera med maten i Toca Kitchen Monsters. Skillnaden mellan den här appen och Toca Kitchen är dock inte så väldigt stor. Största skillnaden är egentligen att det är färre karaktärer. Toca Boca kunde tagit ut svängarna lite mer i den här appen, tycker jag. Exempelvis genom att låta mat som tillagas för länge bli dålig (bränd eller överkokt).

Toca Kitchen Monsters är fri från tredjepartsreklam och köp i appen. Den reklam som finns har barnlås och går dessutom att stänga av helt i enhetens inställningar. Appen är intuitiv och lättanvänd. Det realistiska ljudet får maten och tillagningen att kännas verklig. En annan sak som gav ”wow”-känsla är att man kan tillreda en ingrediens flera gånger. Man kan alltså hacka, steka, koka, mikra, steka på nytt, koka och sedan servera. Det går dock inte att hacka flera gånger på raken.

I enhetens inställningar kan man ställa in om man uteslutande vill ha vegetarisk mat.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 2 år och 6 år. Betyget blir 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

9 kommentarer

 1. helene ljungh skriver:

  Vi lagar mat varje dag!!! Det skulle vara bättre och roligare om det fanns ett ännu större urval produkter att välja på för att mata monstren med. En väldigt bra och uppskattad app av mina sv2 barn i skolan.
  Med vänlig hälsning, helene ljungh

 2. Jenny Elison ALbertson skriver:

  Min 4,5 åring älskar den här appen! Han steker korv, broccoli m.m och kollar om monstret gillar maten eller inte. Det är roligast om han inte gillar maten och gör konstiga miner!

 3. Anna E. skriver:

  ”Mamma, jag vill spela korvspelet!”, vaknar föräldrarna av ganska ofta sedan Toca Kitchen Monsters laddades ner. Sonen som snart är 3 år kan roa sig med att ta korven ur kylskåpet, mosa den och mata ett monster med den hur många gånger som helst. Hittills har han inte slutat spela frivilligt. Eftersom monstren interagerar med spelaren under tiden man preparerar maten så blir det en slags tvåvägs-kommunikation som sonen uppskattar. För 2-4 åringar får den här appen 5 stjärnor. De äldre barnen har roat sig korta stunder med spelet också. Och vi vuxna har verkligen försökt få monstren att gilla broccoli ;-).

 4. Fian skriver:

  En mkt uppskattad app i vår familj. Lillasyster på 2 år mixar korv och skrattar, storasyster på snart 6 år experimenterar, kryddar, hackar och leker. Båda mina tjejer uppskattar denna typ av lek-app där det inte är så mkt tävling utan mer lek som gäller. Vi kan VARMT rekommendera Toca bocas Tea party, som går i lite samma stil. Toppenprogram!!

 5. Linda Kullman skriver:

  Min fyraåring gillar denna appen! Hon hackar, micrar och testar sig fram till vad monstren gillar bäst. Fast det är ganska roligt även när de inte gillar det hon lagat. 🙂 Bra också att det finns två monster, som föredrar olika mat. Det kan leda till samtal om att man (såväl människa som monster) tycker om olika saker.

 6. Diana skriver:

  Båda mina killar 2,5 och 5 år gamla, gillar denna app. Det är en fröjd att höra deras skratt och samarbete när dom matar monstret. Det är kul att man kan göra olika saker med maten, så som att mixa, steka m.m.
  Jag gillar designen. Barnen älskar när monstret inte gillar maten och kan skratta länge åt hans minspel.
  Toca boca har blivit en favorit här hemma och vi har laddat ner fler av deras appar. Kan varmt rekommendera även toca doctor.

 7. Annika skriver:

  Barn i många åldrar tycker denna är rolig.

 8. brittabloggar skriver:

  Min dotter är 3 år och har haft den här appen i kanske 6 månader och älskar den! Hon gillar alla Toca Boca-apparna men den här har verkligen varit en favorit. Jag gillar att det inte finns början och slut, man kan spela som man vill. Vi har även köpt hela Toca Kitchen till henne

 9. Mony skriver:

  Detta är en fantastisk app för den som vill träna fantasi, kordination och kärlek till mat och matlagning. Mina två killar 3 och 5 år älskade redan tidigare att hjälpa till i köket här hemma men numera efter att ha hackat, mixat, stekt och lagat mat åt dessa två underbara monster så visar de på oanade talanger att göra egna matrecept hemma i köket. Färger, former och dofter sprider sig hemma i köket då de vill mixa citron och köttbullar och smaka på röran. Precis som monstren ratar mamma ibland resultaten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *