Toca Life: Stable är en dockskåpsapp där man får leka fritt med hästar och karaktärer i olika miljöer. Här finns bland annat ett stall, en skog och en hoppbana. Lek och tal går att spara som film.

Efter att ha utforskat Toca Boca Lifes universum i staden, skolan, bondgården och på semestern får vi nu följa med till stallet. Precis som i de andra Toca Life apparna är detta en docksåpsapp där man själv får leka fram små scenarion och spela in lek och tal.

ANNONS:

I Toca Life: Stables finns 23 fantasifulla karaktärer, 14 hästar och ett flertal mindre djur (som fungerar som saker snarare än spelbara figurer). Dessa kan röra sig runt i fyra miljöer: Stallet, skogen, hoppbanan och hästtillbehörsaffären. Här kan man bland annat sköta om sina hästar, ta en macka, simma runt i skön efter en ridtur i skogen och shoppa utrustning till sig själv och sin häst. Det finns också dolda överraskningar som till exempel att man kan utveckla en enhörning och andra magiska varelser.

Toca Life: Stable är väldigt lik de andra apparna i Toca Life-serien. Den skillnad som mina barn uppfattar som störst, och mest glädjande, är att det finns två sorters karaktärer; personer/varelser och hästar. Just att djuren spelar en mer aktiv roll än att bara kunna äta är något vi saknat i de andra Toca Life-apparna, så det var en glad överraskning. Men min 4-åring hoppas att det i framtiden ändras så att även katter, fåglar och hundar ska kunna göra mer.

För att förflytta sig mellan de olika miljöerna kan man antingen hoppa in med sina figurer i minibussen eller som i de andra Toca Life apparna kliva ut till kartan och välja viljen miljö man vill förflyttas till.

Toca Life: Stable är en mycket välgjord och genomtänkt dockskåpsapp som roar fler än de redan häst-frälsta. Den är enkel nog för yngre barn, men tillräckligt detaljerad och rolig även för äldre. Det är enkelt att flytta runt figurerna och det finns inslag och aktiviter som kräver lite mer finmotorik.

Den mest inbitne, lite äldre hästdiggaren som jämför med mer realistiska hästspel blir kanske besviken. Formatet dockskåpsapp innebär en viss begränsning i hur utvecklad skötseln av hästarna kan bli, men å andra sidan finns det utrymme för mer fantasifulla inslag. Det vi saknar mest är samma som vi saknar i de andra Toca Life-apparna, möjligheten att kunna vandra mellan de olika världarna. Min fyraåring saknade speciellt ”förädlingsmaskinen”” som finns i Toca Life: Farm och önskade sig att kunna växla mellan apparna för att skörda mat på åkern och sedan ge detta till hästarna. Just i detta ligger Toca Boca steget efter exempelvis utvecklaren av My PlayHome-serien. En annan sak vi saknar är att kunna byta till andra ridkläder och inte bara maskeradkläder.

Som i de andra apparna i serien finns det en återställningsknapp som gör att alla miljöer hamnar i ursprungsläge. Vi har i tidigare recensioner önskat någon form av kontrollfråga innan återställning sker, och den önskan kvarstår eftersom det är lätt att råka återställa av misstag.

Via första sidan når man information till föräldrar samt reklam för andra Toca Boca-appar. Det går dock inte att komma vidare ut ur appen utan att först ta sig förbi ett bra barnlås, men jag hade ändå önskat att barnlåset fanns innan man kom till reklamen och inte efter. Nu är det tyvärr lätt att man fastnar på reklamsidan. Reklamen går dock att stänga av helt i enhetens inställningar vilket är väldigt bra. Appen är från trejdepartsreklam och köp i appen.

Toca Life: Stable gör inte Toca Boca-fansen besvikna. Även i stallmiljö lyckas Toca Boca skapa en rolig, fantasifull värld som är lättillgänglig och bjuder in till lek för ett brett ålderspann. Appen uppskattas av mina tre barn, 1,5, 4 och 8 år. Alla hittar sitt eget sätt att spela och jag tycker därför appen fungerar från ungefär två och upp till åtminstone 8 år. Appen stödjer multi-touch och två barn kan därför enkelt leka och skapa historier tillsammans.

Jag ger Toca Life: Stables en stark fyra i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 1 apr 2021
  •   12 kr 19 mar 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   36 kr 22 nov 2019
  •   9 kr 15 nov 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Life: Stable för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *