Toca Life: Vacation är en dockskåpsapp där man leker fritt med olika karaktärer i semestermiljö. Besök bland annat flygplatsen, hotellet och stranden. Man kan också spela in filmer när man leker.

Toca Life: Vacation följer upp tidigare appar i serien (City, Town och School) och mycket känns igen från dessa. Här finns 34 nya karaktärer som inbjuder till rolig lek och en ny, spännande och innehållsrik värld att utforska.

ANNONS:

Toca Life: Vacation

Appens fyra huvudplatser är flygplatsen, hotellet, stranden och en liten stad där man kan turista. Det finns också en piratgrotta där spelaren kan klä ut sig och till exempel lämna skatter som hittats.

På flygplatsen kan spelaren till exempel röntga bagage, skicka väskor på rullbandet, visa sitt pass och sitta i planet. Det går också att besöka cockpit och kabinpersonalen kan servera mat och dryck.

Toca Life: Vacation

Toca Life: Vacation

Hotellet bjuder på fyra våningar med olika rum och möjligheter. Lägst ner finns en butik och en restaurang med en matbuffé. Som vanligt i Toca Life-serien kan spelaren flytta saker mellan olika miljöer genom att t. ex stoppa dem i väskor eller hålla dem i handen. Det går alltså utmärkt att köpa badbyxor i butiken, ta med dem upp på rummet och packa dem i strandväskan tillsammans med handduken. Det här ger tillfälle till många varierande lekscenarion.

Toca Life: Vacation

Toca Life: Vacation

I den lilla staden finns presentbutik, strandpromenad och möjlighet att ta ut pengar. Det går också att fotografera sig medan man poserar i de utklippta figurerna.

Toca Life: Vacation

Vårt favoritställe är stranden, där det förutom glasskiosk och möjlighet att leka i sanden går att bada och att besöka en liten ö. Eftersom appen stödjer multitouch kan man leka vattenkrig med två karaktärer.

Toca Life: Vacation

Toca Life: Vacation

Som i de övriga Toca Life-apparna är det enkelt att komma åt och välja karaktärer via skylten i nederkanten av skärmen. Toca Boca ligger som vanligt i framkant när det gäller mångfald och inkludering. Det finns ett stort utbud av olika och skönt neutrala figurer och på ett par ställen i appen finns rullstolar som vilken figur som helst kan placeras i. Den här genomtänkta stilen är något vi kommit att vänta oss av Toca Boca och därför känns det en smula märkligt att en av dräkterna i piratgrottan påminner om en ”indiankostym” med fjäderhuvudbonad. Det är problematiskt att reducera attribut knutna till ursprungsbefolkningar till utklädningskläder och även om tolkningen av dräkten kan sägas vara öppen tycker jag att appen skulle vinna på att den fjäderliknande huvudbonaden togs bort.

I översiktsmenyn finns en knapp som återställer alla miljöer till ursprungsläge. Denna måste hållas in en stund för att återställningen skall ske, vilket förhindrar att man råkar komma åt den av misstag.

Det går närsomhelst att spela in sin lek i appen tillsammans med sitt egna tal. Detta fungerar bra för att skapa berättelser som man senare kan visa för andra. Appen stödjer multitouch och man tack vare det vara flera barn som leker tillsammans.

Från första sidan når man utan barnlås det som kallas Life Weekly och av tillverkaren beskrivs som ”roliga videor, insidertips och fina teckningar från användarna” och framhålls som en rolig gratisfunktion som uppdateras veckovis. I mina ögon verkar det inte vara mycket mer än reklam för appen och jag hade gärna sett att också denna placerades bakom barnlås, precis som reklamen för köp av övriga appar. Ett plus är dock att Life Weekly och reklam för egna appar går att stänga helt i enhetens inställningar.

Allt som allt är Toca Life: Vacation en väldigt rolig app med trevliga karaktärer som bjuder på stora möjligheter att utveckla fantasin. Vi tycker att den passar bäst för barn mellan två och åtta år. Det här är en bra app för den som gillar fri lek och att utforska i sin egen takt. Inramningen ger en starkare storyline-potential än i många andra dockskåpsappar (spelaren kan anlända till semestermålet, utforska det och ”resa hem” igen). Innehållet är mer omfattande än de tidigare Toca Life-apparna.

Betyget blir en stark fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   36 kr 26 aug 2020
  •   44 kr 25 aug 2020
  •   36 kr 18 aug 2020
  •   44 kr 18 aug 2020
  •   36 kr 23 jul 2019
  •   9 kr 15 jul 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Life: Vacation för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *