Touchgrind BMX är ett cykeltrickspel som passar både äldre barn och vuxna, och har härlig spelkänsla och fantastisk grafik.

Utvecklare av denna app är svenska Illusion Labs, som även ligger bakom skateboardspelet Touchgrind Skate 2 och labyrintspelet Labyrinth 2.

ANNONS:

Man cyklar på olika ställen runt om på jorden och gör en massa trick utan risk för vare sig benbrott, hjärnskakning eller stukade fötter. Totalt finns sex olika banor, som man kan låsa upp efterhand som man lyckas bemästra spelet och klarar av dess utmaningar. För att bemästra tricken och lyckas med spelet behöver barn oftast ganska mycket hjälp av vuxen. Spelet tar också lång tid att lära sig.

Touchgrind BMX

I början har man tillgång till en bana ”The Docks”; en cykelbana i industrimiljö bland containrar i hamnen. För att få ut det mesta av spelet och för att man ska lära sig göra olika trick behöver man gå igenom ”tutorial” först. Detta är videolektioner med instruktioner skrivna på engelska, men man får även får se var man skall placera sina fingrar på cykeln. Här kan många barn behöva läshjälp och översättning. Totalt finns det 3 videolektioner för att lära sig spela. Om man jämför med skateboardspelet Touchgrind Skate 2 känns Touchgrind BMX lättare att komma igång med, men lika svår att bemästra.

Touchgrind BMX

Cykeln styrs enkelt med två fingrar; en på styret och en på sadeln. Sendan handlar det om att flytta på fingrarna och/eller lyfta på fingrarna i hoppen för att få till det trick man vill göra. Här finns en bra möjlighet till fingerfärdighetsträning. I appen finns en stor mängd utmaningar som man ska klara av för att låsa upp nya banor och få tillgång till fler cyklar. Utmaningarna ser man genom menyn på vald cykelbana eller under ”Challenges” innan man valt cykelbana.

Touchgrind BMX

Ljudet i Touchgrind BMX känns riktigt autentiskt och hela spelet har en skön trickkänsla. I appen kan man också spara sitt åk för att imponera på sina kompisar eller bara själv se i efterhand. Videorna når man via ”Replay”. Om man sparar sin replay som en video kan man antingen direkt från appen ladda upp filmen till YouTube, om man har ett konto där, eller importera den till sin dator via iTunes.

Touchgrind BMX har alla i min familj gillat. Från 4-åringen, som den egentligen är för svårt för, till oss vuxna. Min sportgalne 6-åring har under en lång period spelat detta med stor glädje och en del frustration. Vi är överens om att det här är en välgjord app med väldigt lång hållbarhet, som kan glädja barn långt upp i åldrarna. Inte bara jag och mina barn har gillat Touchgrind BMX, utan det är flera barn från 4-års ålder i redaktionen som gillar detta spel. En väns 13-åring har spelat detta länge och har inte tröttnat ännu.

Man ska vara medveten om att har man ett barn som inte kan läsa och förstå engelska, så behöver barnet mycket hjälp innan de själva bemästrar spelet. Det är också viktigt att förstå att det är riktigt svårt att låsa upp banor, det behövs tålamod och många försök om man ska lyckas. För att veta vilka utmaningar som man ska klara av härnäst behöver någon läsa på engelska och översätta om barnet inte själv förstår.

Touchgrind BMX

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Men via huvudmenyn finns reklam för utvecklarens andra appar. Här finns direktlänkar till App Store utan något barnlås.

Jag rekommenderar Touchgrind BMX till barn från 5-år och uppåt. Spelet får en stark 4:a i betyg. Det som drar ner betyget är att barnet kan behöva en del hjälp pga engelskan och att det är riktigt svårt. Men har barnet och den vuxne tålamod för detta kommer i gengäld appen att hålla och roa länge.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   59 kr 1 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *