Över 45 pussel med fordonstema, olika svårighetsnivåer och svenskt tal finns i ”Transportpussel 123”

Appen ”Transportpussel 123” är, precis som Fantastiska pussel 123, skapad av det australiensiska företaget GiggleUp. Appen innehåller många språk, bland annat svenska.

I appens huvudmeny finns 7 olika miljöer med fordon. Totalt är det mer än 45 pussel där man lär sig namn på fordon. Alla pussel har svensk text och tal. Det svenska talet är dessutom bra.

ANNONS:

Några exempel på miljöer är flygplats, vardagsfordon, militärfordon, byggfordon, rymden och vattenfordon. Det här är en typisk lek och lär app där man lär sig namn på vanliga saker och ting medans man pusslar.

Alla pussel har flera svårighetsnivåer som avgör hur många bitar varje pussel har. Man kan välja mellan 2, 4, 6, 9 och 16 bitar. I den här appen måste man släppa pusselbitarna på rätt plats för att de skall fastna. Det gör att även den enklaste nivån med två pusselbitar blir lite klurig. I alla fall i jämförelse med Fantastiska Pussel 123, där det räcker med att föra över pusselbitarna på rätt plats för att de skall fastna.

Vill man att det skall bli extra enkelt kan man trycka på en glödlampa för att få hjälp i form av en genomskinlig bakgrundsbild så att man vet var pusselbitarna skall hamna. När man klarat alla pussel i en viss kategori kommer konfetti.

Svårighetsnivå kan man ändra både i inställningarna och direkt inne i pusslet medan man spelar. Appen har trevlig och barnvänlig bakgrundsmusik som går att stänga av via inställningarna. Även det svenska talet går att stänga av om man vill. Man kan även välja om man vill att de svenska ord som dyker upp när man löst ett pussel skall vara med gemener eller versaler.

Utvecklaren lyckats bra med att skapa en intuitiv och lärorik app som dessutom är underhållande. Appen har externa länkar, men de når man endast via huvudmenyn via särskilda undersidor och är skyddade av barnlås.

En sak jag saknar i appen är en koppling till riktiga fotografier. Idag finns endast illustrerade bilder vilket kan vara lite svårt att tillgodogöra sig för de yngsta barnen. Där har nog pekböcker, såsom Kul för barn, en fördel.

Ur de flesta perspektiv är det här en väldigt bra app. Att appen dessutom har svenskt tal är ett stort plus. Betyget blir 4 av 5.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 2 och 5 år.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp: iPhone, iPad och Android.

Här är en trailer för den engelska versionen av denna app:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 14 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   18 kr 2 apr 2018
  •   22 kr 27 okt 2016

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Transportpussel 123 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *