I Duckie Deck Trash Toys kan de yngsta plocka fram sin kreativa sida och se hur man kan återanvända skräp för att skapa roliga figurer.

Duckie Deck Trash Toys är en ny app från företaget Duckie Deck som ligger bakom flera andra appar för yngre barn t.ex. Sandwich Chef och Huff n’ Puff. Syftet med den nya appen är att skapa nya saker av skräp och på så sätt få en förståelse för återanvändning.

ANNONS:

Appen börjar med att man får välja bland nio saker som skall bli figurens kropp. Det finns bland annat en cd-skiva, flaska och en mjölkkartong. Därefter får man måla kroppen och samt sätta på ögon, näsa, mun, armar, ben samt hår. I varje kategori finns mer än 10 val att göra. Ögon, näsa och mun går att placera på själva figuren. Armar, ben och hår hamnar i kanten av figuren.

Trash Toys

Man kan själv välja hur många av varje objekt figuren ska få och det går att placera flera objekt på samma ställe. Om man vill ta bort något är det bara att dra iväg det utanför figuren. Därefter får man en applåd och får se sitt färdiga verk. Och sedan börjar appen om från början igen.

Trash Toys

Jag har provat appen med mina barn som är 2, 4 och 5 år gamla. Alla tre gillar den och har gjort flera olika figurer som de gärna visar upp och berättar om. Själva skapandeprocessen har lett till intressanta diskussioner och jämförelser syskonen emellan. Vi gillar att man får skapa ganska fritt i appen och att det finns många val att göra. Den är lätt att förstå sig på men ibland blev det lite svårt för 2-åringen att få med sig objekten och det ledde till lite frustration. På iPhone var det svårt även för mig som vuxen att få med rätt objekt och sätta det på rätt plats. Appen fungerar bäst på en stor skärm.

Trash Toys är lätt att komma igång med. Knapparna har bilder på sig så även yngre barn förstår vad de är till för. Appen innehåller musik och ljudeffekter men inget tal. Det finns inte några inställningsmöjligheter. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. För att göra appen ännu bättre hade vi gärna sätt att man på något sätt kunnat interagera med sina färdiga figurer t.ex. att de gått att spara dem i en miljö eller att det gått att leka med som i ett dockskåp. Nu skapar man fina saker och sen händer det inte så mycket mer, förutom att man kan spara dem bland sina bilder på enheten.

Appen tilltalar barns kreativitet och kanske även kan bidra till att de intresserar sig för återvinning och återanvändning i verkliga livet. Vi rekommenderar Trash Toys särskilt för barn i åldern 2-3 år, men även äldre barn kan ha glädje av den. Betyget blir 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 2 okt 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 •   9 kr 28 aug 2020
 •   11 kr 28 aug 2020
 •   9 kr 27 aug 2020
 •   11 kr 27 aug 2020
 •   9 kr 23 aug 2020
 •   11 kr 23 aug 2020
 •   9 kr 19 aug 2020
 •   11 kr 19 aug 2020
 •   9 kr 18 aug 2020
 •   11 kr 18 aug 2020
 •   9 kr 17 aug 2020
 •   11 kr 17 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Trash Toys för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *